Bibliotheek Rijn en Venen

Groene inspiratiemarkt voor jong en oud: in de Bibliotheek wordt verduurzamen een feest!

Op zaterdag 22 april pakt het Huis van Duurzaamheid weer uit met een Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Alphen-Centrum! Lekkere proeverijtjes, gezellige Voorleesfeestjes, mini-workshops en een ‘Rad van Voortuin’ waar je leuke prijzen kunt winnen. Van 10:00 tot 15:00 uur kan jong en oud ontdekken hoe we samen ons leven duurzamer, gezonder en gelukkiger kunnen maken.

Zaaien voor de toekomst

Patricia Lärche en Dewi Visser, beiden programmacoördinator voor het Huis van Duurzaamheid organiseren de tweede editie van de markt met 25 samenwerkingspartners. Patricia: “Het thema voor dit jaar is Zaaien voor de toekomst. Elke kleine of grote stap richting een duurzamere leefstijl is een investering in morgen. Op de markt vind je kramen met eetbare planten voor je tuin, lokale streekproducten, bijenhotels, duurzame huishoud- en verzorgingsproducten, boeken over ecologisch moestuinieren en nog veel meer.”

Dewi: “In de pop-up store met tweedehands kleding kun je gezellig komen shoppen en je kapotte kleding laten maken. Neem een plattegrond van je tuin mee (schaal 1:50) als je gebruik wil maken van de gratis schetsservice voor een klimaatbestendige tuin. Of laat je adviseren over energie besparen, duurzaam verbouwen en subsidieregelingen van de gemeente.”

Groene inspiratie voor jong en oud

Bij de kraampjes krijg je tips om minder afval te produceren, vaker vegetarisch te eten en je leefomgeving te vergroenen. Voor de kids zijn er leuke activiteiten, zoals zaadbommen maken, yoga en schminken. Genieten van livemuziek en overheerlijke hapjes en drankjes kan die dag in KADE 10.

Vrijwilligers gezocht

Meewerken aan dit leuke evenement? Meld je via de website van de Bibliotheek aan als vrijwilliger om te helpen met opbouwen en afbouwen, catering, assisteren bij workshops, toezicht houden, fotograferen, enz.

Meer informatie

Op zoek naar inspiratie voor een toekomstbestendige leefstijl? Bezoek de Groene inspiratiemarkt! De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Inschrijven voor activiteiten kan op de markt zelf. Kijk voor meer informatie op de website.


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.