Bibliotheek Rijn en Venen

Groene inspiratiemarkt voor jong en oud: in de Bibliotheek wordt verduurzamen een feest!

Op zaterdag 22 april pakt het Huis van Duurzaamheid weer uit met een Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Alphen-Centrum! Lekkere proeverijtjes, gezellige Voorleesfeestjes, mini-workshops en een ‘Rad van Voortuin’ waar je leuke prijzen kunt winnen. Van 10:00 tot 15:00 uur kan jong en oud ontdekken hoe we samen ons leven duurzamer, gezonder en gelukkiger kunnen maken.

Zaaien voor de toekomst

Patricia Lärche en Dewi Visser, beiden programmacoördinator voor het Huis van Duurzaamheid organiseren de tweede editie van de markt met 25 samenwerkingspartners. Patricia: “Het thema voor dit jaar is Zaaien voor de toekomst. Elke kleine of grote stap richting een duurzamere leefstijl is een investering in morgen. Op de markt vind je kramen met eetbare planten voor je tuin, lokale streekproducten, bijenhotels, duurzame huishoud- en verzorgingsproducten, boeken over ecologisch moestuinieren en nog veel meer.”

Dewi: “In de pop-up store met tweedehands kleding kun je gezellig komen shoppen en je kapotte kleding laten maken. Neem een plattegrond van je tuin mee (schaal 1:50) als je gebruik wil maken van de gratis schetsservice voor een klimaatbestendige tuin. Of laat je adviseren over energie besparen, duurzaam verbouwen en subsidieregelingen van de gemeente.”

Groene inspiratie voor jong en oud

Bij de kraampjes krijg je tips om minder afval te produceren, vaker vegetarisch te eten en je leefomgeving te vergroenen. Voor de kids zijn er leuke activiteiten, zoals zaadbommen maken, yoga en schminken. Genieten van livemuziek en overheerlijke hapjes en drankjes kan die dag in KADE 10.

Vrijwilligers gezocht

Meewerken aan dit leuke evenement? Meld je via de website van de Bibliotheek aan als vrijwilliger om te helpen met opbouwen en afbouwen, catering, assisteren bij workshops, toezicht houden, fotograferen, enz.

Meer informatie

Op zoek naar inspiratie voor een toekomstbestendige leefstijl? Bezoek de Groene inspiratiemarkt! De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Inschrijven voor activiteiten kan op de markt zelf. Kijk voor meer informatie op de website.


Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek vandaag 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek vandaag 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken vandaag 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige gisteren 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?