GroenLinks
Advertorial Politiek plein

GroenLinks: betrek inwoners bij kruispunt Hazerswoude-Dorp

Op verzoek van GroenLinks vindt er binnenkort een informatiesessie plaats over het kruispunt Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp Centrum. De partij werd vorige week onprettig verrast door het nieuws vanuit het college dat er een ontwerp was vastgesteld zonder tunnelbak, en dat er bovendien geen inspraak of discussie meer mogelijk was.

"Dit terwijl vorig jaar de inwoners afgelopen jaar enthousiast waren over de varianten mét tunnelbak," vertelt GroenLinks raadslid Gé Kapteijn. "Hen werd toen voorgehouden dat ze zelf aan de plannen mochten meewerken. Over dat proces waren wij erg te spreken: zó maak je modern beleid, van buiten naar binnen!"

Het nu door het college gepresenteerde ontwerp bevat geen tunnelbak en brengt volgens GroenLinks de nodige vraagtekens op gebied van veiligheid en doorstroming met zich mee. Kapteijn zegt: "De omwonenden en deze raad zijn hier onvoldoende in gekend. Vandaar ons verzoek om dit onderwerp op korte termijn in een open informatie- of commissievergadering te behandelen. Op die manier kunnen we de mening van de bewoners optimaal meenemen in onze besluitvorming."

GroenLinks ziet de ontwikkeling van de verkeersplannen rond het kruispunt al jaren met lede ogen aan. Eerdere plannen die in 2021 werden gepresenteerd zouden volgens de partij leiden tot sterke verkeerstoename in de smalle straten in het dorp. Daarom schakelde de fractie destijds een verkeerskundig adviesbureau in om een alternatief schetsontwerp te maken.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.