Politiek

GroenLinks blij met komst van tiny forests in Alphen

In het najaar van 2018 begint natuurvereniging IVN met de aanleg van Tiny Forests in Alphen aan den Rijn. Tiny Forests zijn kleine bossen van maximaal 300 vierkante meter in woonwijken. Ze zorgen voor een fijne leefomgeving en meer contact met de natuur.

Alphen aan den Rijn is één van twaalf gemeenten in Nederland waar IVN kleine stadsbossen gaat aanleggen. Scholen en buurten worden vaak betrokken bij het onderhoud van de bosjes. Op die manier kunnen bewoners samen de natuur ervaren. Tiny Forests zijn ook nuttig. Ze kunnen ons helpen bij de extreme weersomstandigheden die worden veroorzaakt door klimaatverandering. Kleine bossen zorgen voor verkoeling in hete zomers en kunnen overtollig water opvangen tijdens hevige regenval.

Door haar goede contacten in de natuur- en milieuwereld heeft GroenLinks achter de schermen een rol gespeeld bij de totstandkoming van de bosjes. Raadslid Wouter van Kleef: "Wij zijn blij dat IVN onze gemeente uit 52 genomineerden heeft gekozen als één van de 12 gemeenten waar Tiny Forests komen. Als dit een succes wordt, komen er wat ons betreft nog veel meer, bijvoorbeeld in elke kern minimaal één."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden.