GroenLinks blij met komst van tiny forests in Alphen

In het najaar van 2018 begint natuurvereniging IVN met de aanleg van Tiny Forests in Alphen aan den Rijn. Tiny Forests zijn kleine bossen van maximaal 300 vierkante meter in woonwijken. Ze zorgen voor een fijne leefomgeving en meer contact met de natuur.

Alphen aan den Rijn is één van twaalf gemeenten in Nederland waar IVN kleine stadsbossen gaat aanleggen. Scholen en buurten worden vaak betrokken bij het onderhoud van de bosjes. Op die manier kunnen bewoners samen de natuur ervaren. Tiny Forests zijn ook nuttig. Ze kunnen ons helpen bij de extreme weersomstandigheden die worden veroorzaakt door klimaatverandering. Kleine bossen zorgen voor verkoeling in hete zomers en kunnen overtollig water opvangen tijdens hevige regenval.

Door haar goede contacten in de natuur- en milieuwereld heeft GroenLinks achter de schermen een rol gespeeld bij de totstandkoming van de bosjes. Raadslid Wouter van Kleef: "Wij zijn blij dat IVN onze gemeente uit 52 genomineerden heeft gekozen als één van de 12 gemeenten waar Tiny Forests komen. Als dit een succes wordt, komen er wat ons betreft nog veel meer, bijvoorbeeld in elke kern minimaal één."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 00:28

Veel schade bij botsing op de Oostkanaalweg

Op de Oostkanaalweg-N207 in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagavond een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige gisteren 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten gisteren 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.