GroenLinks blij met komst van tiny forests in Alphen

In het najaar van 2018 begint natuurvereniging IVN met de aanleg van Tiny Forests in Alphen aan den Rijn. Tiny Forests zijn kleine bossen van maximaal 300 vierkante meter in woonwijken. Ze zorgen voor een fijne leefomgeving en meer contact met de natuur.

Alphen aan den Rijn is één van twaalf gemeenten in Nederland waar IVN kleine stadsbossen gaat aanleggen. Scholen en buurten worden vaak betrokken bij het onderhoud van de bosjes. Op die manier kunnen bewoners samen de natuur ervaren. Tiny Forests zijn ook nuttig. Ze kunnen ons helpen bij de extreme weersomstandigheden die worden veroorzaakt door klimaatverandering. Kleine bossen zorgen voor verkoeling in hete zomers en kunnen overtollig water opvangen tijdens hevige regenval.

Door haar goede contacten in de natuur- en milieuwereld heeft GroenLinks achter de schermen een rol gespeeld bij de totstandkoming van de bosjes. Raadslid Wouter van Kleef: "Wij zijn blij dat IVN onze gemeente uit 52 genomineerden heeft gekozen als één van de 12 gemeenten waar Tiny Forests komen. Als dit een succes wordt, komen er wat ons betreft nog veel meer, bijvoorbeeld in elke kern minimaal één."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!