GroenLinks

Groenlinks in gesprek: Gouwsluis

Op zaterdag 7 augustus ging GroenLinks Alphen aan den Rijn in gesprek met de bewoners van de Nieuwedijk, Prinsenlaan en Prins Hendrikstraat.

Vrijwilligers van GroenLinks belden hier bij mensen aan om kennis te maken en te horen wat er leeft in de buurt: wat gaat er goed en wat gaat er juist minder goed? “Wij bellen telkens weer in een nieuwe buurt aan, om op deze manier rechtstreekse input te verzamelen voor de lokale politiek.”

Prettig wonen

Over het algemeen waren de bewoners erg tevreden over de buurt Gouwsluis. “Het is hier erg prettig om te wonen”, beaamden veel mensen die de vrijwilligers spraken. Wel gaven een paar bewoners nog een paar verbeterpunten mee, die GroenLinks graag deelt.

Racebaan

Een paar bewoners van de Nieuwedijk gaven aan dat er in de straat regelmatig te hard wordt gereden. “De straat lijkt soms wel een racebaan”, verzuchtte een bewoner. “Dat kan soms gevaarlijke verkeerssituaties opleveren, bijvoorbeeld voor spelende kinderen.” Ook staat er in de straat te weinig volwassen groen volgens de bewoners. De bomen die er zijn staan, zijn al dertig jaar dun en klein. Maar: de gemeente maakt daar al werk van.

Meer groen

Diverse mensen in de Prinsenstraat vertelden dat ze graag meer groen in de wijk zouden willen zien. Ook ontbreken voldoende prullenbakken; er ligt vaak veel afval op de straat. “Het is wel belangrijk dat het afgesloten prullenbakken zijn”, legde een bewoner uit. “Anders wordt het afval vanzelf weer over de straten verspreid door de meeuwen en kraaien.” In de Prins Hendrikstraat was een bewoner van mening dat de gemeente Alphen aan den Rijn nog wel een tandje bij mag zetten als ‘Groene stad met lef’. “Er gaat al veel goed en er zijn al veel goede plannen, maar het is belangrijk dat we daar ook dingen van terugzien in de buurt”, vond hij.

Heb jij goede ideeën voor de lokale politiek? Misschien komt GroenLinks binnenkort ook bij jou langs de deuren. Je kunt ook jouw ideeën met de afdeling delen via alphenaandenrijn@groenlinks.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.