GroenLinks Alphen aan den Rijn

GroenLinks lanceert audioversie verkiezingsprogramma

GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving, en dat iedereen een weloverwogen keuze kan maken bij verkiezingen. Daarom lanceert de partij een audioversie van haar verkiezingsprogramma op diverse kanalen. De teksten zijn ingesproken door Frits Teule en Carolien van Zuylen.

Initiatiefnemer en kandidaat-raadslid Pauline Thoomes is blij met het resultaat: "Dit is echt een uitkomst voor inwoners die moeite hebben met lezen, bijvoorbeeld omdat zij een visuele beperking hebben. Je stem voor de verkiezingen is heel belangrijk, want die heeft invloed op hoe jouw toekomst eruit ziet. Daarom moet iedereen toegang hebben tot de ideeën van politieke partijen."

Maar volgens Thoomes is de audioversie niet alleen fijn voor mensen met een visuele beperking. "Veel mensen vinden het fijn om informatie tot zich te nemen via een podcast. Een voordeel is dat luisteren laagdrempelig is en je tussendoor gewoon iets anders kunt doen. Ik luister zelf vaak podcasts bij het hardlopen of in de supermarkt, een hele relaxte manier om mezelf te informeren en inspiratie op te doen!"

De audioversie van het verkiezingsprogramma kan worden gevonden op de website van GroenLinks, maar ook op YouTube, Spotify en Apple Podcasts. Op al deze plekken kun je gratis naar de standpunten van de partij luisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”