GroenLinks wil vier keer per jaar een ophaaldag voor grofvuil in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. De partij verwacht hiervoor steun van de andere partijen in de gemeenteraad.

De fractie van GroenLinks zal donderdag 27 juni tijdens de raadsvergadering een motie indienen met een opdracht voor de wethouder. Deze wordt gevraagd om met een voorstel te komen om vier keer per jaar grofvuil in de hele gemeente op te halen.
Wethouder Leo Maat, eveneens van GroenLinks, noemde deze motie al tijdens het 'vragenuurtje' over onderdelen van de Kadernota 2020 over de financiën van de gemeente.

GroenLinks wil vier keer per jaar het grofvuil op laten halen zonder dat inwoners hiervoor hoeven te bellen of apart te betalen. Het gaat erom de ouderwetse gratis ronde te herstellen. Wethouder Maat moet voor de begroting van 2020 met een voorstel komen inclusief financiële dekking. Het komt erop neer dat de gemeente de ophaaldagen betaald. GroenLinks wil ook dat het grofvuil zoveel mogelijk gescheiden verwerkt moet worden.