GroenLinks vraagt om ophaaldagen voor grofvuil

GroenLinks wil vier keer per jaar een ophaaldag voor grofvuil in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. De partij verwacht hiervoor steun van de andere partijen in de gemeenteraad.

De fractie van GroenLinks zal donderdag 27 juni tijdens de raadsvergadering een motie indienen met een opdracht voor de wethouder. Deze wordt gevraagd om met een voorstel te komen om vier keer per jaar grofvuil in de hele gemeente op te halen.
Wethouder Leo Maat, eveneens van GroenLinks, noemde deze motie al tijdens het 'vragenuurtje' over onderdelen van de Kadernota 2020 over de financiën van de gemeente.

GroenLinks wil vier keer per jaar het grofvuil op laten halen zonder dat inwoners hiervoor hoeven te bellen of apart te betalen. Het gaat erom de ouderwetse gratis ronde te herstellen. Wethouder Maat moet voor de begroting van 2020 met een voorstel komen inclusief financiële dekking. Het komt erop neer dat de gemeente de ophaaldagen betaald. GroenLinks wil ook dat het grofvuil zoveel mogelijk gescheiden verwerkt moet worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.