GroenLinks: 'Waterbesparing Alphen hard nodig'

Experts voorspellen dat grote periodes van droogte of juist extreme regenval steeds vaker gaan voorkomen. Daarom heeft de fractie van GroenLinks gevraagd of in Alphen aan den Rijn maatregelen worden genomen om meer water te besparen.

Raadslid Erik van Zuylen: "Wij verwachten dat nog veel water bespaard kan worden, bijvoorbeeld met waterbesparende toiletten en door regenwater op te vangen. Als er dan weer een droge periode is wordt het risico kleiner dat we zonder schoon water komen te zitten."

De fractie van GroenLinks heeft ook aandacht gevraagd voor het afvoeren en opslaan van regenwater na hevige regenval. Op die manier kunnen overstromingen worden voorkomen. Eén van de manieren om meer water op te slaan is het gebruik van regentonnen door inwoners te stimuleren. Ook kan worden gezorgd voor meer groen in tuinen en bedrijventerreinen.

Steenbreek
Van Zuylen: "De gemeente is al goed bezig met actie Steenbreek, waarbij inwoners tegels kunnen ruilen voor groen. Maar wij verwachten dat meer maatregelen nodig zijn om als gemeente klaar te zijn voor het veranderende klimaat, met meer droge en juist natte periodes."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.