Politiek

GroenLinks: 'Waterbesparing Alphen hard nodig'

Experts voorspellen dat grote periodes van droogte of juist extreme regenval steeds vaker gaan voorkomen. Daarom heeft de fractie van GroenLinks gevraagd of in Alphen aan den Rijn maatregelen worden genomen om meer water te besparen.

Raadslid Erik van Zuylen: "Wij verwachten dat nog veel water bespaard kan worden, bijvoorbeeld met waterbesparende toiletten en door regenwater op te vangen. Als er dan weer een droge periode is wordt het risico kleiner dat we zonder schoon water komen te zitten."

De fractie van GroenLinks heeft ook aandacht gevraagd voor het afvoeren en opslaan van regenwater na hevige regenval. Op die manier kunnen overstromingen worden voorkomen. Eén van de manieren om meer water op te slaan is het gebruik van regentonnen door inwoners te stimuleren. Ook kan worden gezorgd voor meer groen in tuinen en bedrijventerreinen.

Steenbreek
Van Zuylen: "De gemeente is al goed bezig met actie Steenbreek, waarbij inwoners tegels kunnen ruilen voor groen. Maar wij verwachten dat meer maatregelen nodig zijn om als gemeente klaar te zijn voor het veranderende klimaat, met meer droge en juist natte periodes."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws