Archieffoto
Advertorial Politiek plein

GroenLinks wil actie op dierenwelzijn

GroenLinks wil dat er zo snel mogelijk weer een dierenasiel komt in Alphen aan den Rijn. Daarvoor pleitte raadscomissielid Leo Maat tijdens de commissievergadering over dierenwelzijn in maart.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer dan 100.000 inwoners, maar sinds juli 2022 geen dierenasiel meer. Leiden en Zoetermeer wel. En zelfs het veel kleinere Gouda heeft er één. Inwoners van Alphen moeten naar Gouda voor een dierenasiel. Een adequate oplossing en geen aanleiding om te zoeken naar een alternatief, zegt het college. "Ambitieloos en zonder oog voor de gevolgen voor de inwoners en de dierenambulance", zegt GroenLinks.

Zo vindt Maat dat de wethouder Dierenwelzijn op meer punten laks is. "Zo hard als de wethouder loopt voor sport, dat ook in zijn portefeuille zit, zo langzaam loopt hij als het gaat om dierenwelzijn. Er is bijvoorbeeld geen budget voor het project dierenbuddy’s, maar een evaluatie van het beleid, inclusief de vraag of er misschien budget bij moet, laat nog anderhalf jaar op zich wachten. Ondanks dit gebrek aan evaluatie beweert het college dat het huidige budget toch toereikend is. Ook neemt het college geen initiatief tot het opzetten van een platform dierenwelzijn."

"GroenLinks wil meer ambitie, meer initiatief, meer regie van de gemeente. Natuurlijk wil het college de goede relatie met de Dierenbescherming voortzetten. Maar dat mag niet betekenen dat de gemeente alles over de schutting gooit en verder gaat in een langdurige winterslaap. Klaar voor de start, wethouder? Go!"


Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.