Archieffoto
Advertorial Politiek plein

GroenLinks wil actie op dierenwelzijn

GroenLinks wil dat er zo snel mogelijk weer een dierenasiel komt in Alphen aan den Rijn. Daarvoor pleitte raadscomissielid Leo Maat tijdens de commissievergadering over dierenwelzijn in maart.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer dan 100.000 inwoners, maar sinds juli 2022 geen dierenasiel meer. Leiden en Zoetermeer wel. En zelfs het veel kleinere Gouda heeft er één. Inwoners van Alphen moeten naar Gouda voor een dierenasiel. Een adequate oplossing en geen aanleiding om te zoeken naar een alternatief, zegt het college. "Ambitieloos en zonder oog voor de gevolgen voor de inwoners en de dierenambulance", zegt GroenLinks.

Zo vindt Maat dat de wethouder Dierenwelzijn op meer punten laks is. "Zo hard als de wethouder loopt voor sport, dat ook in zijn portefeuille zit, zo langzaam loopt hij als het gaat om dierenwelzijn. Er is bijvoorbeeld geen budget voor het project dierenbuddy’s, maar een evaluatie van het beleid, inclusief de vraag of er misschien budget bij moet, laat nog anderhalf jaar op zich wachten. Ondanks dit gebrek aan evaluatie beweert het college dat het huidige budget toch toereikend is. Ook neemt het college geen initiatief tot het opzetten van een platform dierenwelzijn."

"GroenLinks wil meer ambitie, meer initiatief, meer regie van de gemeente. Natuurlijk wil het college de goede relatie met de Dierenbescherming voortzetten. Maar dat mag niet betekenen dat de gemeente alles over de schutting gooit en verder gaat in een langdurige winterslaap. Klaar voor de start, wethouder? Go!"


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.