Algemeen

Groep LHBT-vluchtelingen in Rotterdam opgevangen

De groep  LHBT-vluchtelingen uit de Alphense noodopvang zijn woensdagavond 10 februari in Rotterdam aangekomen. Humanitas Rotterdam biedt de vluchtelingen onderdak in een voormalig verzorgingstehuis.

In de komende drie maanden krijgen de vluchtelingen onderdak in het gebouw van Humanitas weet RTV Rijnmond te melden. Wat er na deze periode met de groep gaat gebeuren is nog niet zeker. 

In december is er al overleg tussen de betrokken partijen over het overplaatsen van de groep vluchtelingen geweest.

De LHBT-vluchtelingen waren in de noodopvang in Alphen aan den Rijn het mikpunt van bedreigingen en pesterijen. Op het verzoek van de groep werden ze tijdens hun verblijf in Alphen voor hun eigen veiligheid in de vrouwenvleugel van de opvang ondergebracht.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.