Van Ede Architecten

Grondwerk nieuw sorteercentrum PostNL van start gegaan

Op bedrijventerrein Steekerpoort l komt een nieuw sorteercentrum van PostNL. Onlangs is begonnen met het grondwerk voor deze nieuwe vestiging. 

In januari heeft de gemeente een bouwkavel op bedrijventerrein Steekerpoort l verkocht aan PostNL. Hier komt een sorteercentrum van 8.000 vierkante meter. Onlangs is een grondverzetbedrijf gestart met werkzaamheden op de locatie van deze nieuwe vestiging van PostNL. Wanneer de eerste paal de grond in wordt geslagen, is niet bekend. 

Duurzaamheid

Het nieuwe sorteercentrum wordt conform BREEAM-NL ‘excellent’ gebouwd. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en ‘excellent’ is één van de hoogste keurmerken. Om hieraan te voldoen is het project beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Het gebouw wordt dan ook onder meer voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinning, ledverlichting en elektrische verwarming (gasloos). Daarbij bouwt PostNL ook een laadplein voor elektrische bestelauto’s en wil in de toekomst emissievrij bezorgen in het centrum van Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.