Josh Walet

Groot onderhoud aan Rijndijk-Oost: maandenlang omrijden

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf 6 februari zullen daar namelijk onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden.

Vanaf maandag 6 februari is de Rijndijk-Oost voor doorgaand verkeer volledig afgesloten. Dit zal worden gedaan met een slagboomsysteem. Bewoners en bezoekers kunnen woningen en bedrijven in de omgeving nog wel bereiken. Ook de hulpdiensten en het busvervoer van Arriva kunnen gebruik maken van de weg tijdens de werkzaamheden. Fietsers mogen over de rijbaan, het overige verkeer zal via de N11 worden omgeleid.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Rijndijk-oost

Werkzaamheden

Gedurende zeven maanden worden in meerdere fases onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De drempelplateaus zullen worden verhoogd om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Het fietspad wordt met ongeveer een halve meter verbreed om Alphen aan den Rijn en Leiden beter met elkaar te verbinden. Ook het jaagpad langs de Oude Rijn zal worden aangepakt.

In de eerste fase zullen het fietspad, de inritten en parkeervakken aan de zuidzijde van de Rijndijk-Oost aangepakt worden. Ook zal de voedingskabel van de rioolgemalen (ter hoogte van Rijndijk huisnummers 191 t/m 275) vervangen worden en worden op enkele locaties damwanden geplaatst. Als het fietspad klaar is, wordt aan het jaagpad en de berm aan de noordzijde gewerkt.

De tweede fase is bestemd voor de rijbaan. Deze zal geasfalteerd worden. Om ervoor te zorgen dat de omgeving bereikbaar blijft, wordt in deze fase vooral ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Als alles volgens planning verloopt zal de weg in september weer open zijn voor alle verkeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport vandaag 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving vandaag 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.