Ingezonden

Grootouders voor het klimaat hebben de noodklok geluid

Op zaterdag 24 juni hebben bezorgde grootouders een korte actie uitgevoerd en daarbij een statement voorgelezen. Dit omdat het klimaat verandert.

Op 24 juni voerden de Grootouders voor het Klimaat uit Alphen aan den Rijn actie door de noodklok te luiden voor het klimaat. Dit deden ze met nog veertien groepen in heel Nederland. Op de Dag van de Urgentie riep de organisatie de overheid en bedrijven op om onmiddellijk over te gaan tot het uitvoeren van de afspraken over reductie van de CO2-uitstoot in het belang van de toekomst van alle kleinkinderen.

Daarbij lazen ze een statement. "Het is vandaag acht jaar geleden dat de klimaatzaak tegen de Nederlandse staat door urgenda werd gewonnen! Als bezorgde grootouders hebben wij ons laten horen op het Rijnplein. We hopen op deze manier nog meer aandacht te vragen voor de urgentievan de klimaatproblematiek. Als grootouders blijven we vragen, net zo lang tot 'Politiek Den Haag' de daad bij het woord voegt", aldus de grootouders.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.