Grootschalige supermarktactie: Oekraïners vragen Alphenaren om hulp

Om de Oekraïense bevolking te helpen wordt op 20 en 21 mei opnieuw een voedselinzamelingsactie georganiseerd met 22 deelnemende supermarkten in de regio. Oekraïners richten zich in een filmpje tot inwoners van Alphen aan den Rijn om duidelijk te maken hoe belangrijk donaties zijn.

Het filmpje is opgenomen in een schuilkelder in Oekraïne. De vrouw in het filmpje, van de organisatie Heart for Children Ukraine, vraagt mensen mee te doen met de voedselinzameling aanstaande vrijdag en zaterdag. De situatie in Oekraïne verslechtert snel en er is een grote behoefte aan voedsel. “Ik richt me tot alle mensen die deel willen nemen aan de campagne, georganiseerd door Stichting SLIMM, om voedsel te verzorgen voor mensen in Oekraïne, vooral babyvoeding.”

Ze vervolgt: “Ik moedig iedereen aan om mee te doen aan de campagne en zo veel mogelijk te doneren.” Ook zijn er vrijwilligers nodig voor bijvoorbeeld het uitdelen van flyers en het aannemen van boodschappen. Aan het einde van de video spreekt ze haar waardering uit. “We waarderen alles wat jullie doen, de donoren en alle mensen die helpen.” Kijk op de website van Stichting SLIMM voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphense Zendmast gisteren 17:18

Zendmast verlicht in regenboogkleuren voor verjaardag

Het is mogelijk om de Alphense zendmast te verlichten voor de verjaardag van een dierbare. De zendmast zal woensdagavond alle kleuren van de regenboog schijnen voor de 50e verjaardag van Monique.

Advertorial Evenement gisteren 16:23

Kom zaterdag 9 juli naar de Senzaa Summer Fair Party!

Het is bijna zover! Nog een aantal nachtjes slapen en dan zullen Gabriella van der Laan (Stylingbox), Monique van ’t Veer (MEAU vintage jewellery) en Danny Arts (Senzaa) iedereen van harte welkom heten bij Senzaa summer fair.

Calamiteiten gisteren 15:36

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben rond 01:30 uur vier nog onbekende personen geprobeerd een bedrijf aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn te overvallen. Tijdens de overval werd gebruik gemaakt van een vuurwapen en slagwapens.