Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

De controle werd groots aangepakt. De Douane, Belastingdienst, Team Verkeer, Politie Alphen aan den Rijn en politievrijwilligers voerden de controles uit. 

De Belastingdienst heeft bij de controle meerdere voertuigen in beslag genomen, evenals een bedrag van € 5000 aan openstaande bedragen. De agenten namen bij diverse personen alcoholtesten af. Drie personen hadden een slok teveel op en mochten daardoor niet verder rijden. 

In een andere auto werd een verdacht voorwerp bij een stoel gevonden. Het voorwerp is in beslag genomen. Ook trof de politie een auto aan waar zes mensen in zaten, terwijl er maximaal vijf waren toegestaan. Deze auto mocht niet verder rijden met dit aantal. 

Ook was er een drugshond aanwezig om de voertuigen te doorzoeken. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs en zij mochten niet verder rijden. De politie heeft daarnaast ook nog flink wat bekeuringen uitgeschreven voor gebreken aan voertuigen.