Alphens

Grootste Molukse festival ooit in Alphen

Met ruim 6.000 bezoekers is het Sama Sama festival plotseling het grootste festival voor Molukse muziek geworden. 

Op zondag 7 juli werd het SamaSama festival gehouden. Was het in voorgaande een mooi evenement rond de eigen wijk in Alphen: dit jaar werd uitgeweken naar het evenemententerrein bij het meer en werd het het grootste Molukse evenement in Nederland.

Meer dan 6.000 bezoekers hebben naar muziek geluisterd van onder anderen Birget Lewis, the Chicago Funk, Danjil & friends en Johnny Manuhutu (Massada).

Naast muziek was er eten en drinken, kraampjes met Molukse en Indische producte en waren springkussens voor de kinderen. 

Speciale aandacht ging naar Molukse traditie uit naar de oudere mensen uit de 1e en 2e generatie die naar Nederland waren gekomen. Zij kregen een special plaats op een tribune. 

Burgemeester Spies opende het festival. Ze vertelde trots te zijn dat zoiets in Alphen aan den Rijn kon worden georganiseerd.  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 09:10

Opening van de eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn

De eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn wordt een feit! Phemia de Boer van sport- en beweegbedrijf Phemia Move heeft in samenwerking met Stichting Help Anders, Alphen Vitaal en de gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van deze beweegroute in de Edelstenenbuurt mogelijk gemaakt. De opening van de route valt samen met de Nationale Beweegweek 2024.

Overige gisteren 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten gisteren 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken gisteren 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.