In het eerste bedrijf van de one-man-show van arbiter De Mik was ARC minstens gelijkwaardig aan koploper FC ’s-Gravenzande. Uiteindelijk verloor de Racing deze uitwedstrijd met 9-3.

Halverwege was bij een 2-2 stand op het niet al te beste veld van de thuisclub onmogelijk te zeggen welke kant het op zou gaan. Helaas voor de Racing zou dat de verkeerde kant worden. En niet zo misselijk ook. Toen de leidsman na exact negentig minuten affloot stond er een vervelende stand van 9-3 op het scorebord.

De eerste helft verliep hectisch. Er gebeurde werkelijk van alles. Na een gelijk opgaand begin namen de gastheren na negen minuten de leiding. Yuri Westhoff gaf een steekbal op de in buitenspelpositie staande Rob Klop. Hij had geen enkele moeite om de bal langs Michael de Leeuw te schuiven. De assistent aan ARC-zijde Gerard van Rijswijk vlagde voor buitenspel, maar de leidsman trok zich daar, niets van aan. Ondanks die plotselinge achterstand leek er nog weinig aan de hand voor ARC, want in minuut eenentwintig kwam de thuisploeg met tien man te staan. Een grove overtreding van Roel Stoffels op Charlie Windhorst werd door De Mik terecht met rood bestraft. Drie minuten verder moest ook ARC echter met zijn tienen verder. Het was uitgerekend de meest ervaren speler, centrumverdediger Derek Prins die zijn team ernstig dupeerde. De irritante, maar wel goede spits Yuri Westhoff gaf hem een beuk en op de grond liggend trapte Prins na: ook logisch rood, maar hoe dom! Twee minuten na deze uitsluiting kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Joey Lauhouh, opnieuw nadrukkelijk aanwezig, soleerde langs enkele verdedigers en legde keurig breed op Stefan den Horder, die niet aarzelde: 1-1. Drie minuten verder kwam ARC zelfs heel knap aan de leiding. Charlie Windhorst kreeg op de linkerflank alle ruimte en bediende Den Horder op maat, hij scoorde met het hoofd zijn tweede van de middag: 1-2. Nadat Michael de Leeuw met een wereldredding de 2-2 voorkomen had was het zes minuten voor rust toch raak. Frank Broos was de maker van de 2-2. Opnieuw vlagde Van Rijswijk voor buitenspel, volkomen terecht , maar De Mik keurde de goal opnieuw goed. Regelmatig liet hij zijn twee assistenten voor joker staan.

Gelet op het best aardige spel van ARC zou het zo maar een leuke en spannende tweede helft kunnen worden. Na een goede steekpass van de actieve Luuk Samsom op Joey Lauhouh liet de hij echter mogelijkheid op 2-3 onbenut, waarna Patrick Triep niet lang daarna in de vierenzestigste minuut totaal vrijstaand wel scoorde. Acht minuten later stond het 4-2 door Yuri Westhoff, hij kapte en draaide in het zestienmetergebied en schoot raak. Zestig tellen later was het 5-2 door Frank Broos. ARC verloor de slag op het middenveld tegen de fysiek sterke thuisploeg. De thuisploeg liep simpel weg naar 8-2, via onder meer een gemakkelijk gegeven strafschop na een duwtje van Valentijn Oudijk, die net als vorig week een wel heel sterke opponent moest verdedigen. Invaller Jeffrey Beukenholdt deed kort na zijn aantreden nog wat terug, maar in minuut negentig werd het zelfs nog 9-3. Direct na deze goal maakte de heer De Mik zonder ook maar een seconde bij te tellen een einde aan de lijdensweg van ARC.