Economie

Grote opkomst bij jubileum van Hospicegroep

Op vrijdag 27 januari jl. vierde de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop verschillende jubilea met een feestelijke bijeenkomst. Bijna 200 vrijwilligers, bestuurders, donateurs en relaties van toen en nu ontmoetten elkaar in theater Castellum. Met een gevarieerd programma en een gezellige receptie werden zij bedankt voor hun betrokkenheid.

De bijeenkomst werd geopend door burgemeester van Alphen aan den Rijn en oud-voorzitter Liesbeth Spies. In haar toespraak sprak zij haar waardering uit voor de zorg die de vrijwilligers van de Hospicegroep bieden aan mensen in de laatste levensfase. Voorzitter Bert van Zeijts sloot zich daarbij aan en nam het publiek in vogelvlucht mee langs belangrijke mijlpalen. Hij vertelde bovendien dat er in Alphen aan den Rijn aan uitbreiding wordt gedacht, aangezien de vraag naar de ondersteuning door de Hospicegroep blijft toenemen.

Veelzijdige optredens
Na deze bestuurlijke bijdrage was het tijd voor theater en muziek. De Alphense theatermaker André Troost speelde met zijn compagnon Floor van Esch enkele scènes uit hun voorstelling over de palliatieve zorg. Met humor en herkenning wisten zij de zaal al snel voor zich te winnen. Daarna volgde een fantastisch optreden door het Nieuwkoopse jazztrio van Ruud Jacobs, Peter Beets en Roberto Pistolesi. Zowel hun virtuoze muzikaliteit als hun enthousiasme werd ontvangen met een daverend applaus.  

Reünie
Aansluitend op deze bijeenkomst vond er een receptie plaats, waar oude en nieuwe bekenden volop de gelegenheid kregen om bij te praten. Met zoveel belangstellenden en betrokkenen die de Hospicegroep een warm hart toedragen, mondde dit jubileum uit in een gezellige reünie. 

Jubileumuitgave
Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Hospicegroep een jubileumuitgave gemaakt met veel foto’s en interviews over toen en nu. Deze is ter plekke uitgereikt aan alle gasten. Heeft u de bijeenkomst gemist, maar vindt u het leuk om deze jubileumuitgave te ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar jubileum@hospicegroepalphennieuwkoop.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.