Grote plannen voor archeologisch themapark Archeon

Themapark Archeon heeft grote plannen voor de uitbreiding van het park. In de komende jaren moet het park flink gaan groeien. Archeon zou graag uitbreiden op het braakliggende terrein naast het park.

De plannen zitten nu nog in de overlegfase, maar als het aan Archeon ligt begint de uitbreiding zo snel mogelijk. “Het liefst zouden we morgen al beginnen met bouwen,” zegt Monique Veldman, directrice van Archeon. “Maar we staan nog aan het begin van het project. Wel staat de gemeente erg open voor onze plannen, dus dat is een goed teken.”

Overnachtingen
In het nieuwe deel van Archeon moeten onder andere lodges komen, zodat gasten in Archeonstijl kunnen overnachten in het park. Gasten kunnen op deze manier makkelijk meerdere dagen in het park doorbrengen. “Dit sluit goed aan bij de Citypromotie van Alphen aan den Rijn,” aldus Veldman.

Vikingen
In de plannen van Archeon staat ook het idee om een vierde tijdsperiode aan het huidige aanbod toe te voegen. Buiten de Prehistorie, Middeleeuwen en Romeinse tijd gaat het park aandacht besteden aan de Vikingtijd. “De Vikingen zijn ook in Nederland geweest, er valt echt ontzettend veel over hun tijd in Nederland te vertellen,” zegt Veldman. “Daarom is het geweldig om dit aan het park toe te kunnen voegen.”

Op dit moment hebben de Vikingen al een klein plekje binnen Archeon, zo zijn er speciale Vikingweekenden. Deze weekenden hebben een erg internationaal karakter. “Er komen mensen uit verschillende Europese landen om mee te doen aan de Vikingweekenden,” verteld Veldman. “De Vikingen zou je als een ‘verbindende factor’ tussen deze landen kunnen beschouwen.”

Scheepvaart
Binnen de plannen van het Archeon speelt de Romeinse scheepvaart ook een grote rol. Het Limes Scheepvaartmuseum moet zich in Archeon gaan vestigen, hier moeten de 2000 jaar oude Romeinse Zwammerdam-schepen worden gehuisvest. Die schepen liggen nu nog in Lelystad opgeslagen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!