Grote politiecontrole bij Oranje Nassausingel

Dinsdag 12 februari hebben de politiemedewerkers een grote politiecontrole gehouden bij de Oranje Nassausingel. Het Politie Team Verkeer Eenheid Den Haag en het team uit Alphen aan den Rijn hebben zo geprobeerd om de veiligheid op de weg een stukje te verhogen.

Er zijn bekeuringen uitgedeeld aan burgers die in het donker met kapotte verlichting reden. Er was één burger die besloot om met vier gladde banden de weg op te gaan in plaats van voldoende profilering. De politie roept op om je banden regelmatig na te kijken.

Twee bestuurders worden er van verdacht geblowed te hebben, voor ze achter het stuur stapten. Bij beide bestuurders is bloed afgenomen en over enkele weken komt de uitslag binnen om te bepalen of het vermoeden klopt. Als de test positief is moeten zij zich later voor de rechter verantwoorden.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport vandaag 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente vandaag 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!