Josh Walet
Advertorial Winkels

Haal de zomer in huis met de Griekse producten van OlympiaMarkt

De Raadhuisstraat is een zaak rijker. Op nummer 271 vind je sinds kort OlympiaMarkt, een Griekse tent waar je terecht kunt voor de lekkerste koffie, gebakjes en authentieke Griekse producten. Eigenaar Alexandros Tsougklinis vertelt hoe hij de Griekse cultuur naar Alphen brengt.

De sleutel heeft hij al sinds 1 januari, maar sinds kort heeft eigenaar Alexandros de deuren geopend en een vergunning verkregen zodat hij voor zijn zaak een paar tafels neer kan zetten. Als je er langsloopt zit er altijd wel iemand op het kleine terrasje en oogt het gezellig. Maar veel Alphenaren zullen niet weten waarvoor je precies terecht kan bij de OlympiaMarkt. “We willen mensen laten zien dat de Griekse keuken niet alleen gyros is”, vertelt Alexandros.

Authentieke producten

Het idee voor een winkeltje kwam naar aanleiding van vragen van gasten in restaurant Olympia. Dit restaurant zit in dezelfde straat, op de hoek bij de Concordiastraat. “Veel mensen komen naar het restaurant en vragen waar ze de speciale producten die in de gerechten zitten kunnen kopen. Toen kwam ik op het idee dat er een winkeltje moest komen in Alphen waar mensen hiervoor terecht kunnen”, legt de eigenaar uit.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

OlympiaMarkt

Alle producten die te koop zijn bij OlympiaMarkt importeert Alexandros direct uit Griekenland, van olijfolie en wijn tot aan pasteitjes en Griekse bieren. Ook geeft hij advies over hoe je met de producten aan de slag kunt. “Ik kook en bak graag, dus ik weet goed wat je met de verschillende producten kunt maken”, aldus Alexandros.

Koffie met lekkers

Naast dat je in de winkel terecht kunt voor producten, kun je er ook Griekse koffie en gebak krijgen. Verder is het mogelijk om met Griekse hartige taarten te ontbijten of lunchen. Deze lekkernijen zijn overal in Griekenland te vinden volgens Alexandros, maar in Nederland nauwelijks te verkrijgen. “We hebben verschillende hartige taarten, bijvoorbeeld met feta en spinazie, een vegetarische met courgette en andere groente, en een hartige taart met gehakt”, noemt Alexandros op.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

OlympiaMarkt

Ook verkopen ze bij OlympiaMarkt een traditioneel Grieks ontbijtgebakje, bougatsa. Dit is gebak met vanille custard, geserveerd met poedersuiker en kaneel. Daarnaast kun je bij de Griekse zaak terecht voor veel verschillende soorten taarten. Wie die maakt? Dat doet Alexandros zelf. “Ik begin de dag altijd vroeg zodat ik tijd heb om de taarten en de baklava te bakken. Zelfs de koekjes bij de koffie zijn huisgemaakt!” Dat wil je proeven, toch?

Ben jij benieuwd naar de Griekse lekkernijen? Of heb je een bepaald product nodig voor een Grieks gerecht? OlympiaMarkt vind je aan de Raadhuisstraat 271 en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.