Josh Walet
Advertorial Winkels

Haal de zomer in huis met de Griekse producten van OlympiaMarkt

De Raadhuisstraat is een zaak rijker. Op nummer 271 vind je sinds kort OlympiaMarkt, een Griekse tent waar je terecht kunt voor de lekkerste koffie, gebakjes en authentieke Griekse producten. Eigenaar Alexandros Tsougklinis vertelt hoe hij de Griekse cultuur naar Alphen brengt.

De sleutel heeft hij al sinds 1 januari, maar sinds kort heeft eigenaar Alexandros de deuren geopend en een vergunning verkregen zodat hij voor zijn zaak een paar tafels neer kan zetten. Als je er langsloopt zit er altijd wel iemand op het kleine terrasje en oogt het gezellig. Maar veel Alphenaren zullen niet weten waarvoor je precies terecht kan bij de OlympiaMarkt. “We willen mensen laten zien dat de Griekse keuken niet alleen gyros is”, vertelt Alexandros.

Authentieke producten

Het idee voor een winkeltje kwam naar aanleiding van vragen van gasten in restaurant Olympia. Dit restaurant zit in dezelfde straat, op de hoek bij de Concordiastraat. “Veel mensen komen naar het restaurant en vragen waar ze de speciale producten die in de gerechten zitten kunnen kopen. Toen kwam ik op het idee dat er een winkeltje moest komen in Alphen waar mensen hiervoor terecht kunnen”, legt de eigenaar uit.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

OlympiaMarkt

Alle producten die te koop zijn bij OlympiaMarkt importeert Alexandros direct uit Griekenland, van olijfolie en wijn tot aan pasteitjes en Griekse bieren. Ook geeft hij advies over hoe je met de producten aan de slag kunt. “Ik kook en bak graag, dus ik weet goed wat je met de verschillende producten kunt maken”, aldus Alexandros.

Koffie met lekkers

Naast dat je in de winkel terecht kunt voor producten, kun je er ook Griekse koffie en gebak krijgen. Verder is het mogelijk om met Griekse hartige taarten te ontbijten of lunchen. Deze lekkernijen zijn overal in Griekenland te vinden volgens Alexandros, maar in Nederland nauwelijks te verkrijgen. “We hebben verschillende hartige taarten, bijvoorbeeld met feta en spinazie, een vegetarische met courgette en andere groente, en een hartige taart met gehakt”, noemt Alexandros op.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

OlympiaMarkt

Ook verkopen ze bij OlympiaMarkt een traditioneel Grieks ontbijtgebakje, bougatsa. Dit is gebak met vanille custard, geserveerd met poedersuiker en kaneel. Daarnaast kun je bij de Griekse zaak terecht voor veel verschillende soorten taarten. Wie die maakt? Dat doet Alexandros zelf. “Ik begin de dag altijd vroeg zodat ik tijd heb om de taarten en de baklava te bakken. Zelfs de koekjes bij de koffie zijn huisgemaakt!” Dat wil je proeven, toch?

Ben jij benieuwd naar de Griekse lekkernijen? Of heb je een bepaald product nodig voor een Grieks gerecht? OlympiaMarkt vind je aan de Raadhuisstraat 271 en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.