Sport

Haalbaarheidsonderzoek naar mountainbikeparcours

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat een onderzoek doen naar de haalbaarheid van een mountainbikeparcours en bolderbaan op het Kreekrugpad. Daarbij zijn door de raadsfracties voorwaarden gesteld. Zo mogen sport en groen niet door elkaar gaan lopen.

Omdat het Kreekrugpad niet overal hetzelfde karakter heeft, is een mountainbikeparcours over de hele rug van de geluidswal langs de N11 niet mogelijk. De initiatiefnemers weten dit en gaan met deze voorwaarde op voorhand akkoord.

De bestemming groen blijft zo en dit blijft ook openbaar gebied. De bestemming sport biedt mogelijkheden, maar ook die zijn niet ongelimiteerd. Er moet sturing op zijn en daarom wordt dit onderwerp meegenomen in de nieuwe sportvisie. Groen en sport moeten ook duidelijk gescheiden functies zijn.

Een aantal van de voorwaarden heeft te maken met overlast. Zo moeten start en finish van een eventueel mountainbikeparcours op het terrein van Avanti zijn. Dat houdt meteen in dat gebruik zal worden gemaakt van de parkeerplaats bij de omnivereniging en niet in de wijk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.