Haasbeek stapt naar rechter na zeer grote brand

Boekhandel Haasbeek daagt verzekeraar Reaal voor de rechter omdat zij de schade na de grote brand in maart niet wil vergoeden. Het gaat om de inboedel en de producten die te koop werden aangeboden. Die schade is ongeveer 750.000 euro.

Reaal keert niet uit omdat eigenaar Martijn Haasbeek geen onderhoudsrapport heeft van de meterkast. 'Dat klopt want dat heb ik nooit uit laten voeren omdat ik niet wist dat dat moet. Maar er staat een clausule in het contract dat dat noodzakelijk is voor uitbetaling', aldus Haasbeek.

De brand ontstond in de meterkast. Maar experts die onderzoek hebben gedaan stellen dat de brand niet voorkomen had kunnen worden en de schade niet minder zou zijn, al zou er wel onderhoud zijn gepleegd of als ik wel zo'n rapport kon laten zien.'

Dat komt omdat de brand is ontstaan in 'een ander deel' van de meterkast. 'Experts zijn ervan overtuigd dat ik geen schuld heb aan de brand. Daarom span ik de rechtszaak aan', legt Haasbeek uit.

Aansprakelijkheidsverzekering
Haasbeek had ook een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Die betaalt de schade aan de geëvacueerde bewoners boven Haasbeek en buurman D-Reizen. 'Ik wil benadrukken dat mijn rechtszaak niet over dat deel gaat. Deze mensen krijgen gewoon hun geld van de verzekering.'

De totale schadepost van de brand, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, loopt op richting de twee miljoen euro. 750.000 euro daarvan is de schade aan Haasbeeks inboedel en producten.

Drie huishoudens nog niet terug
De oorzaak van de grote brand in de nacht van 29 op 30 maart is kortsluiting in de meterkast. Laat op de avond werden 42 mensen die boven Haasbeek wonen geëvacueerd. Bewoners van drie huizen kunnen nog altijd niet terug. Zij hebben van de woningbouwvereniging Vestia te horen gekregen dat het nog vier tot zes maanden kan duren voordat hun appartementen weer bewoonbaar zijn.

Haasbeek is tijdelijk verhuist naar het leegstaande postkantoor in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn. D-Reizen is sinds het paasweekend weer open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.