Haasbeek stapt naar rechter na zeer grote brand

Boekhandel Haasbeek daagt verzekeraar Reaal voor de rechter omdat zij de schade na de grote brand in maart niet wil vergoeden. Het gaat om de inboedel en de producten die te koop werden aangeboden. Die schade is ongeveer 750.000 euro.

Reaal keert niet uit omdat eigenaar Martijn Haasbeek geen onderhoudsrapport heeft van de meterkast. 'Dat klopt want dat heb ik nooit uit laten voeren omdat ik niet wist dat dat moet. Maar er staat een clausule in het contract dat dat noodzakelijk is voor uitbetaling', aldus Haasbeek.

De brand ontstond in de meterkast. Maar experts die onderzoek hebben gedaan stellen dat de brand niet voorkomen had kunnen worden en de schade niet minder zou zijn, al zou er wel onderhoud zijn gepleegd of als ik wel zo'n rapport kon laten zien.'

Dat komt omdat de brand is ontstaan in 'een ander deel' van de meterkast. 'Experts zijn ervan overtuigd dat ik geen schuld heb aan de brand. Daarom span ik de rechtszaak aan', legt Haasbeek uit.

Aansprakelijkheidsverzekering
Haasbeek had ook een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Die betaalt de schade aan de geëvacueerde bewoners boven Haasbeek en buurman D-Reizen. 'Ik wil benadrukken dat mijn rechtszaak niet over dat deel gaat. Deze mensen krijgen gewoon hun geld van de verzekering.'

De totale schadepost van de brand, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, loopt op richting de twee miljoen euro. 750.000 euro daarvan is de schade aan Haasbeeks inboedel en producten.

Drie huishoudens nog niet terug
De oorzaak van de grote brand in de nacht van 29 op 30 maart is kortsluiting in de meterkast. Laat op de avond werden 42 mensen die boven Haasbeek wonen geëvacueerd. Bewoners van drie huizen kunnen nog altijd niet terug. Zij hebben van de woningbouwvereniging Vestia te horen gekregen dat het nog vier tot zes maanden kan duren voordat hun appartementen weer bewoonbaar zijn.

Haasbeek is tijdelijk verhuist naar het leegstaande postkantoor in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn. D-Reizen is sinds het paasweekend weer open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.