Haasbeek stapt naar rechter na zeer grote brand

Boekhandel Haasbeek daagt verzekeraar Reaal voor de rechter omdat zij de schade na de grote brand in maart niet wil vergoeden. Het gaat om de inboedel en de producten die te koop werden aangeboden. Die schade is ongeveer 750.000 euro.

Reaal keert niet uit omdat eigenaar Martijn Haasbeek geen onderhoudsrapport heeft van de meterkast. 'Dat klopt want dat heb ik nooit uit laten voeren omdat ik niet wist dat dat moet. Maar er staat een clausule in het contract dat dat noodzakelijk is voor uitbetaling', aldus Haasbeek.

De brand ontstond in de meterkast. Maar experts die onderzoek hebben gedaan stellen dat de brand niet voorkomen had kunnen worden en de schade niet minder zou zijn, al zou er wel onderhoud zijn gepleegd of als ik wel zo'n rapport kon laten zien.'

Dat komt omdat de brand is ontstaan in 'een ander deel' van de meterkast. 'Experts zijn ervan overtuigd dat ik geen schuld heb aan de brand. Daarom span ik de rechtszaak aan', legt Haasbeek uit.

Aansprakelijkheidsverzekering
Haasbeek had ook een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Die betaalt de schade aan de geƫvacueerde bewoners boven Haasbeek en buurman D-Reizen. 'Ik wil benadrukken dat mijn rechtszaak niet over dat deel gaat. Deze mensen krijgen gewoon hun geld van de verzekering.'

De totale schadepost van de brand, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, loopt op richting de twee miljoen euro. 750.000 euro daarvan is de schade aan Haasbeeks inboedel en producten.

Drie huishoudens nog niet terug
De oorzaak van de grote brand in de nacht van 29 op 30 maart is kortsluiting in de meterkast. Laat op de avond werden 42 mensen die boven Haasbeek wonen geƫvacueerd. Bewoners van drie huizen kunnen nog altijd niet terug. Zij hebben van de woningbouwvereniging Vestia te horen gekregen dat het nog vier tot zes maanden kan duren voordat hun appartementen weer bewoonbaar zijn.

Haasbeek is tijdelijk verhuist naar het leegstaande postkantoor in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn. D-Reizen is sinds het paasweekend weer open.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!