Haasbeek stapt naar rechter na zeer grote brand

Boekhandel Haasbeek daagt verzekeraar Reaal voor de rechter omdat zij de schade na de grote brand in maart niet wil vergoeden. Het gaat om de inboedel en de producten die te koop werden aangeboden. Die schade is ongeveer 750.000 euro.

Reaal keert niet uit omdat eigenaar Martijn Haasbeek geen onderhoudsrapport heeft van de meterkast. 'Dat klopt want dat heb ik nooit uit laten voeren omdat ik niet wist dat dat moet. Maar er staat een clausule in het contract dat dat noodzakelijk is voor uitbetaling', aldus Haasbeek.

De brand ontstond in de meterkast. Maar experts die onderzoek hebben gedaan stellen dat de brand niet voorkomen had kunnen worden en de schade niet minder zou zijn, al zou er wel onderhoud zijn gepleegd of als ik wel zo'n rapport kon laten zien.'

Dat komt omdat de brand is ontstaan in 'een ander deel' van de meterkast. 'Experts zijn ervan overtuigd dat ik geen schuld heb aan de brand. Daarom span ik de rechtszaak aan', legt Haasbeek uit.

Aansprakelijkheidsverzekering
Haasbeek had ook een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Die betaalt de schade aan de geƫvacueerde bewoners boven Haasbeek en buurman D-Reizen. 'Ik wil benadrukken dat mijn rechtszaak niet over dat deel gaat. Deze mensen krijgen gewoon hun geld van de verzekering.'

De totale schadepost van de brand, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, loopt op richting de twee miljoen euro. 750.000 euro daarvan is de schade aan Haasbeeks inboedel en producten.

Drie huishoudens nog niet terug
De oorzaak van de grote brand in de nacht van 29 op 30 maart is kortsluiting in de meterkast. Laat op de avond werden 42 mensen die boven Haasbeek wonen geƫvacueerd. Bewoners van drie huizen kunnen nog altijd niet terug. Zij hebben van de woningbouwvereniging Vestia te horen gekregen dat het nog vier tot zes maanden kan duren voordat hun appartementen weer bewoonbaar zijn.

Haasbeek is tijdelijk verhuist naar het leegstaande postkantoor in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn. D-Reizen is sinds het paasweekend weer open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.