Hakstege vrijgesproken in vastgoedfraudezaak

Alphenaar Cees Hakstege lange tijd verdachte in de vastgoedfraudezaak rond het Bouwfonds, is vandaag vrijgesproken. De rechters vonden dat er geen bewijs was dat Hakstege heeft deelgenomen aan een criminele organisatie. 

Het Amsterdamse hof veroordeelde anderen in deze zaak echter tot hoge straffen. Zo kreeg directielid Jan van Vlijmen zeven jaar celstraf voor zijn aandeel in de zaak. Deze straf in hoger beroep is zelfs hoger dan de oorspronkelijke uitspraak toen maar vier jaar celstraf werd uitgesproken.  Het hof oordeelde dat Van Vlijmen zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping en verduistering en aan het leiding geven aan een criminele organisatie en zich verrijkt heeft ten koste van het Philips pensioenfonds en het Bouwfonds.

Het hof sprak vrijdag medeverdachte Cees Hakstege, voormalig bestuursvoorzitter van Bouwfonds, vrij. Volgens de rechters is er geen bewijs dat Hakstege deelnam aan de criminele organisaties.

Acht andere verdachten werden veroordeeld tot straffen van zestien maanden tot vijf jaar. Ook daar was de straf vaak hoger dan in de eerste aanleg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.