Advertorial Gezondheid en welzijn

Halotherapie via zout- en magnesiumkamers: Zuiverende werking van zout binnenkort ook te ervaren in Alphen

Wie op een natuurlijke manier verlichting van luchtweg- of huidklachten zoekt, kan vanaf 8 april terecht in Alphen aan den Rijn. Na-tuurlijk opent hier haar deuren. Met drie zoutkamers, een zout-magnesiumkamer en een behandelkamer met zuurstof en waterstof!

Mensen kunnen niet zonder zout. Het zorgt dat de vochtbalans in ons lichaam op peil blijft en onze spieren en zenuwen werken. Zout is het oudste antibacteriële natuurmiddel dat het immuunsysteem helpt. Het kan verlichting brengen bij onder andere astma, COPD, griep en eczeem.

Het was een kennis die Rob Ubink en Manon Wilkes overtuigde dat zoutkamers van grote betekenis kunnen zijn. “Deze kennis heeft zware astma", vertellen Rob en Manon. "Ze had regelmatig Prednison nodig om niet benauwd te zijn. Nadat ze gebruik ging maken van halotherapie in een zoutkamer kreeg ze haar astma grotendeels onder controle. Dat verbeterde haar kwaliteit van leven aanzienlijk.”

Magnesium

De twee gingen op onderzoek uit. Dat begon bij het zelf ervaren wat een zoutkamer met ze deed. Hoewel beiden geen luchtweg- of huidgerelateerde klachten hebben, voelden ze de positieve werking van het zout. Interesse was direct gewekt en zo ging de zoektocht verder. Hierdoor kwamen Rob en Manon in aanraking met aerosol inhalatie in een magnesiumkamer en Exercise With Oxygen Therapy (E.W.O.T.). Dit zijn therapieën op natuurlijke basis, die Na-tuurlijk ook gaat aanbieden.

“De eigenschappen van zout zijn enorm miskend. Bij halotherapie adem je het zout in waarna het de luchtwegen reinigt. Doordat zout antibacterieel is, vocht absorbeert en slijm oplost, krijg je meer lucht. Dit verlicht", vertellen ze. "Ook voor huidklachten werkt het zout reinigend. Het doodt de bacteriën wat zorgt dat jeuk en irritatie verdwijnen. In de longen zorgt magnesium dat de longblaasjes opengaan. Daardoor kun je meer zuurstof opnemen en ben je energieker.”

Antibacteriële werking

Het is de antibacteriële werking van zout die de verlichting geeft. “Ook als je een stevige griep hebt of verkouden bent, zorgt een uurtje in een zoutkamer dat de klachten verminderen”, vertelt Rob. “Als er maar iets van een slijmophoping is, merk je dat het zout wonderen doet. Het slijm komt los, je hoest het op. Daarna zijn de klachten zo veel minder.”

De zoutkamers

De zoutkamers zijn kunstwerkjes op zich met hun fijn uitgesneden roze ‘bakstenen’ van Himalayazout, kleine witte en roze zoutbrokken op de grond, afgewisseld met een witte sneeuwlaag van zoutkristallen op het plafond. Door de ligstoelen waan je je aan een wit strand. Al doet het ook denken aan een iglo, zonder de kou. In de magnesiumkamer is naast roze en wit zout, lavazout gebruikt. De zwarte ‘bakstenen’ maken de ruimte nog huiselijker.

Als je plaatsneemt in één van de vier kamers begint het vrijwel onzichtbaar te sneeuwen. Een apparaat vermaalt het medicinale zout tot microndeeltjes die de ruimte hullen in een droge nevel. Bij het inademen proef je het zout lichtjes in je mond; niet vervelend, juist prettig.

Ben jij benieuwd naar de werking van de behandelingen? Bekijk de website of maak direct een afspraak! Na-tuurlijk is te vinden aan de Van Nesstraat 25a.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.