Pixabay

Halve van Alphen op zondag 18 september

Zondag 18 september 2022 start om 10:00 uur de 8e editie van de Halve van Alphen bij Sunset Beach Bar aan de Zegerplas. De Halve is een echte halve marathon langs de groene randen van Alphen aan den Rijn, over een bijna autovrij parkoers. Je kunt ook kiezen voor een halve halve (10 km) of een halve halve halve (5 km) door het prachtige Zegerslootgebied.

De Halve van Alphen wordt georganiseerd door Alphen a/d Run en CAS Alphen, ism Bfitt en Sunset Beach Bar. De Halve van Alphen is open voor iedereen dankzij de vele verschillende opties.

  • Je kunt zelf de hele halve marathon hardlopen.
  • Je kunt ook meedoen met een estafetteteam (2x10, 3x7, 4x5). De een rent, de ander fietst mee en op de wisselplek wissel je van rol. (zorg voor warme kleren voor de fietser).
  • Maar je mag ook skaten of fietsen. De fietstocht is zelfs open voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders natuurlijk): de ultieme gelegenheid om met het hele gezin een halve marathon te volbrengen. Of om je coach eens op de fiets met je mee te nemen.
  • Er is zelfs een wandeltocht. De wandelaars vertrekken eerder en lopen dezelfde route rondom Alphen.

Daarnaast bieden ze dit jaar voor het eerst ook een 10 en een 5 km, om nóg laagdrempeliger te zijn. Nu kan echt iedereen meedoen met één van de afstanden! De 10 start om 10:30 uur, de 5 om 11:00 uur, vanaf dezelfde startlocatie bij Sunset, met een route door het Zegerslootgebied.

De start- en finishlocatie is sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren: deze is nu bij en rondom Sunset Beachbar. "Leuke sfeer bij de start, mooie plek voor fans en natuurlijk afterparty gegarandeerd!" aldus de organisatie. 

Het programma voor de Halve van Alphen:

08:00 uur - Start inschrijven (tot een kwartier voor de start van elk onderdeel)

08:30 uur - Start wandeltocht Halve van Alphen (21,1 km)

10:00 uur - Start Halve van Alphen (21,1 km) voor hardlopers, estafettelopers, skaters, fietsers.

10:30 uur - Start 10 km (halve halve)

11:00 uur - Start 5 km (halve halve halve)

Na afloop vindt een afterparty bij Sunset Beachbar plaats.

Inschrijven kan (uitsluitend) ter plekke vanaf 08:30 uur tot een kwartier voor de start van je afstand. De parkeerruimte is beperkt dus kom op de fiets.

Deelname is als altijd gratis. "Een kleine bijdrage voor de organisatiekosten wordt gewaardeerd. Iedereen die de tocht volbrengt krijgt een mooie oorkonde als herinnering. En publiek (bij start / finish of langs de route) is natuurlijk van harte welkom", laat de organisatie weten.

Meer informatie is te vinden op www.halvevanalphen.nl en op Facebook bij www.facebook.com/halvevanalphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.