Pixabay

Halve van Alphen op zondag 18 september

Zondag 18 september 2022 start om 10:00 uur de 8e editie van de Halve van Alphen bij Sunset Beach Bar aan de Zegerplas. De Halve is een echte halve marathon langs de groene randen van Alphen aan den Rijn, over een bijna autovrij parkoers. Je kunt ook kiezen voor een halve halve (10 km) of een halve halve halve (5 km) door het prachtige Zegerslootgebied.

De Halve van Alphen wordt georganiseerd door Alphen a/d Run en CAS Alphen, ism Bfitt en Sunset Beach Bar. De Halve van Alphen is open voor iedereen dankzij de vele verschillende opties.

  • Je kunt zelf de hele halve marathon hardlopen.
  • Je kunt ook meedoen met een estafetteteam (2x10, 3x7, 4x5). De een rent, de ander fietst mee en op de wisselplek wissel je van rol. (zorg voor warme kleren voor de fietser).
  • Maar je mag ook skaten of fietsen. De fietstocht is zelfs open voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders natuurlijk): de ultieme gelegenheid om met het hele gezin een halve marathon te volbrengen. Of om je coach eens op de fiets met je mee te nemen.
  • Er is zelfs een wandeltocht. De wandelaars vertrekken eerder en lopen dezelfde route rondom Alphen.

Daarnaast bieden ze dit jaar voor het eerst ook een 10 en een 5 km, om nóg laagdrempeliger te zijn. Nu kan echt iedereen meedoen met één van de afstanden! De 10 start om 10:30 uur, de 5 om 11:00 uur, vanaf dezelfde startlocatie bij Sunset, met een route door het Zegerslootgebied.

De start- en finishlocatie is sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren: deze is nu bij en rondom Sunset Beachbar. "Leuke sfeer bij de start, mooie plek voor fans en natuurlijk afterparty gegarandeerd!" aldus de organisatie. 

Het programma voor de Halve van Alphen:

08:00 uur - Start inschrijven (tot een kwartier voor de start van elk onderdeel)

08:30 uur - Start wandeltocht Halve van Alphen (21,1 km)

10:00 uur - Start Halve van Alphen (21,1 km) voor hardlopers, estafettelopers, skaters, fietsers.

10:30 uur - Start 10 km (halve halve)

11:00 uur - Start 5 km (halve halve halve)

Na afloop vindt een afterparty bij Sunset Beachbar plaats.

Inschrijven kan (uitsluitend) ter plekke vanaf 08:30 uur tot een kwartier voor de start van je afstand. De parkeerruimte is beperkt dus kom op de fiets.

Deelname is als altijd gratis. "Een kleine bijdrage voor de organisatiekosten wordt gewaardeerd. Iedereen die de tocht volbrengt krijgt een mooie oorkonde als herinnering. En publiek (bij start / finish of langs de route) is natuurlijk van harte welkom", laat de organisatie weten.

Meer informatie is te vinden op www.halvevanalphen.nl en op Facebook bij www.facebook.com/halvevanalphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.