Josh Walet

Halvering in het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn gehalveerd. De week ervoor vond een explosieve stijging plaats in het aantal besmettingen, dit kwam door de systeem-storingen waar de GGD mee kampte.

In week 7 zijn in totaal 2.252 besmettingen door de GGD vastgesteld. Dat is de helft minder dan in week 6, toen waren dat 4.983 besmettingen. Echter, vorige week hebben de GGD’en een inhaalslag gemaakt met het verwerken van de corona-cijfers. Hierdoor geeft dit een vertekend beeld.

Het aantal afgenomen coronatesten is in week 7 ook gehalveerd, de GGD nam 3.091 tests af. Afgelopen week nam het aantal ziekenhuisopnames ook toe. In totaal werden 9 inwoners uit Alphen aan den Rijn opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn in de afgelopen week 3 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, de week daarvoor was dat 0.

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.