Josh Walet

Halvering in het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn

In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn gehalveerd. De week ervoor vond een explosieve stijging plaats in het aantal besmettingen, dit kwam door de systeem-storingen waar de GGD mee kampte.

In week 7 zijn in totaal 2.252 besmettingen door de GGD vastgesteld. Dat is de helft minder dan in week 6, toen waren dat 4.983 besmettingen. Echter, vorige week hebben de GGD’en een inhaalslag gemaakt met het verwerken van de corona-cijfers. Hierdoor geeft dit een vertekend beeld.

Het aantal afgenomen coronatesten is in week 7 ook gehalveerd, de GGD nam 3.091 tests af. Afgelopen week nam het aantal ziekenhuisopnames ook toe. In totaal werden 9 inwoners uit Alphen aan den Rijn opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn in de afgelopen week 3 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, de week daarvoor was dat 0.

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.