Handhaving Alphen aan den Rijn

Handhavers controleren op loslopende honden in Zegerslootgebied

Op maandag 29 juni hebben de handhavers van de gemeente Alphen aan den Rijn in het Zegerslootgebied gecontroleerd op loslopende honden. Dit doen ze in deze periode vaker vanwege de drukte.

Vanaf 1 april tot 1 oktober is het verplicht om een hond aan de lijn te houden in een deel van het Zegerslootgebied. Dit omdat het in deze periode erg druk is in dat gebied. Het gaat niet om het hele gebied, maar om een gedeelte. Op deze interactieve kaart kun je zien waar het verboden is voor honden, en in welk gebied wel en geen opruimplicht geldt. Ook voor andere delen van Alphen kun je zien waar honden wel of niet los mogen lopen.

Laat je je hond verkeerd uit? Dan kan dit leiden tot een boete. Het niet aanlijnen van jouw hond kost € 95, geen opruimzakje of schepje bij je hebben kost € 95, niet opruimen van hondenpoep kost € 140, je hond in een gebied laten lopen waar het niet mag kost € 95. Per boete komt dan ook nog € 9 administratiekosten bij kijken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.