CV.nl
Advertorial Werken

Handige checklist voor je sollicitatiegesprek

Wil je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek? Dan zul je met een goed geschreven en aantrekkelijk ogend cv door de eerste selectieronde moeten komen. Een taak die je jezelf heel makkelijk kunt maken door te werken met een cv sjabloon. Zo wordt een cv opstellen een fluitje van een cent en zit je voor je het weet tegenover je toekomstige baas.

Een sollicitatiegesprek spannend? Met deze checklist ga je zelfverzekerd het gesprek in om een verpletterende indruk achter te laten.

Minder stress en spanning

Heerlijk cliché: een goede voorbereiding is het halve werk, maar oh zo waar. Ga je voorbereid naar je sollicitatiegesprek, dan maak je een grotere kans op een succesvolle afloop. Met de juiste voorbereiding sta je steviger in je schoenen en neem je een aantal onzekerheden weg. Je zult merken dat je minder snel in de stress schiet en minder gespannen bent.

Doe voldoende research

Zoveel mogelijk relevante informatie zoeken helpt je goed beslagen ten ijs te komen. In feite voer je deze stap al uit bij het opstellen van je cv. Bekijk de website en social media-kanalen, lees reviews en ken de vacature tot in detail.

Bereid je voor op verschillende vragen

Hoewel elk sollicitatiegesprek anders is, zullen een aantal vragen steevast terugkomen. Bedenk alvast antwoorden die je kunt geven op onderstaande veelvoorkomende vragen:

  • Waarom wil je bij ons werken?
  • Wat zijn je zwakke en sterke punten?
  • Waar zie je jezelf over x jaar?
  • Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?

Bedenk zelf vragen om te stellen

Ook is het belangrijk om zelf vragen te stellen en erachter te komen of de functie bij je past. Vragen die je kunt stellen zijn:

  • Hoe ziet jullie ideale kandidaat eruit?
  • Kun je een normale werkdag omschrijven?
  • Welke doorgroeimogelijkheden zijn er binnen het bedrijf?

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Tijdens het sollicitatiegesprek wil je een zo goed mogelijke indruk achterlaten. Hoe je gekleed bent en of je er verzorgd uitziet, zijn belangrijke factoren. Denk na over de kleding die je kiest en laat deze passen bij de bedrijfscultuur en bij je eigen stijl. Zorg ervoor dat je kleding schoon en gestreken is. Besteed aandacht aan je persoonlijke verzorging en kom goed gekapt en fris ruikend aan op de plaats van bestemming.

Wat neem je mee?

Op een sollicitatiegesprek kom je nooit aan met lege handen. Neem altijd je cv en een of meerdere kopieën van je motivatiebrief mee. Een notitieblok is ook handig om aantekeningen te maken en je voorbereide vragen op te schrijven. Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je telefoon voldoende batterij heeft in geval je de locatie niet kunt vinden of bepaalde informatie nodig hebt.

Ga voorbereid op weg

Je bereidt niet alleen je gesprek voor, maar ook de reis naar de locatie. Te laat komen is een no go dus ga op zoek naar de beste reisoptie en plan je route van tevoren. Vertrek op tijd om filestress te voorkomen.

Met deze handige checklist ben jij klaar om aan je sollicitatiegesprek te beginnen!


Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.