Josh Walet

Harde wind bij de Zegerplas

Op zondag 9 februari geldt voor het hele land code oranje in verband met de storm Ciara. De zwaarste windstoten worden vanmiddag pas verwacht, maar langs de Zegerplas waait het in ieder geval al aardig hard. 

Bij de Zegerplas in Alphen zijn de windstoten goed voelbaar. Dat merkten ook de personen die de hond uitlieten. Zij werden verrast door het opspattende water. 

Voorzorgsmaatregelen tuin / woning

Om schade te voorkomen, is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. We zetten graag een aantal tips op een rij:

  • Zet bloempotten, tuinmeubels of andere losse spullen die buiten staan binnen. Of zet ze goed vast.
  • Haal losse of uitstekende takken uit de bomen in jouw tuin.
  • Check of de schutting nog stevig staat. En zet ’m steviger vast als dat nodig is.
  • Zonneschermen of rolluiken? Klap ze in of doe ze omhoog en check of ze goed vastzitten.

Houd er rekening mee dat 112 alleen voor spoedgevallen is. Bel dus alleen 112 bij acuut gevaar. Voor andere gevallen kun je de politie bereiken via 0900-8844. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.

Advertorial Horeca gisteren 11:24

Laat een dagschotel van De Zaak thuisbezorgen

Sinds vorige week is Grandcafé de Zaak begonnen het met thuisbezorgen van diverse dagschotels en driegangenmenu’s. De sfeer van De Zaak, maar dan thuis!

Coronavirus in Alphen gisteren 08:28

Op zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april zijn er op de zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig. Deze kramen mogen op de zaterdagmarkt staan omdat food tot de eerste levensbehoeften hoort.

Coronavirus in Alphen 27 mrt. 2020 21:21

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.