Advertorial Cultuur

Harmonie Arti Alphen speelt meer dan Finlandia in Scandinavisch concert

De compositie ‘Finlandia’ van Sibelius is een van de beroemdste muziekstukken uit Scandinavië. Harmonie Arti Alphen geeft op zaterdag 23 november een gevarieerd concert met muziek van alle tijden uit Noorwegen, Finland en Zweden. Met uiteraard Finlandia, maar bovenal een schat aan onbekende klassieke en hedendaagse werken.

Het concert ‘Meer dan Finlandia’ biedt een avond vol verrassingen en aangename luistermuziek uit Scandinavië. Tijdens dit concert treden alle orkesten van de Alphense muziekvereniging op. Het beginnersensemble Toetie! en het opleidingsorkest Jong Arti staan onder leiding van Madeleine Boertje. Zij spelen muziek over Vikingen en draken en sluiten af met een bekende Finse dans die nog lang in het gehoor zal blijven hangen.

Daarna speelt de concertharmonie Groot Arti onder leiding van Albert-John Vervorst een zeer afwisselend programma met werken van klassieke Scandinavische componisten als Edvard Grieg en Jean Sibelius, maar ook hedendaagse onbekende maar zeer sfeervolle muziek. Arti’s trompettist Samuel Schelling soleert in de charmante solo ‘Vidda’.

Het concert vindt plaats in de kleine zaal van Theater Castellum. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19:30 uur Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via www.theatercastellum.nl en www.arti-alphen.nl. Meer informatie over Arti en dit concert is te vinden op www.arti-alphen.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 09:10

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek gisteren 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige gisteren 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige gisteren 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom.