Advertorial Cultuur

Harmonie Arti Alphen speelt meer dan Finlandia in Scandinavisch concert

De compositie ‘Finlandia’ van Sibelius is een van de beroemdste muziekstukken uit Scandinavië. Harmonie Arti Alphen geeft op zaterdag 23 november een gevarieerd concert met muziek van alle tijden uit Noorwegen, Finland en Zweden. Met uiteraard Finlandia, maar bovenal een schat aan onbekende klassieke en hedendaagse werken.

Het concert ‘Meer dan Finlandia’ biedt een avond vol verrassingen en aangename luistermuziek uit Scandinavië. Tijdens dit concert treden alle orkesten van de Alphense muziekvereniging op. Het beginnersensemble Toetie! en het opleidingsorkest Jong Arti staan onder leiding van Madeleine Boertje. Zij spelen muziek over Vikingen en draken en sluiten af met een bekende Finse dans die nog lang in het gehoor zal blijven hangen.

Daarna speelt de concertharmonie Groot Arti onder leiding van Albert-John Vervorst een zeer afwisselend programma met werken van klassieke Scandinavische componisten als Edvard Grieg en Jean Sibelius, maar ook hedendaagse onbekende maar zeer sfeervolle muziek. Arti’s trompettist Samuel Schelling soleert in de charmante solo ‘Vidda’.

Het concert vindt plaats in de kleine zaal van Theater Castellum. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19:30 uur Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via www.theatercastellum.nl en www.arti-alphen.nl. Meer informatie over Arti en dit concert is te vinden op www.arti-alphen.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.