Harmonie Arti Alphen

Harmonie Arti gloeit samen met kamerkoor

Zaterdag 16 december geeft Harmonie Arti Alphen een hartverwarmend winterconcert. Te gast is het kamerkoor Cappella Frui Cantus uit regio Leiden. Onder de titel ‘Glow’ brengen koor en orkest sfeervolle songs en composities die de luisteraar voor even de donkere dagen voor kerst doen vergeten. Het concert begint om 20:15 uur en vindt plaats in Het Kruispunt aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn.

De Alphense harmonie Arti heeft elk jaar een drukke decembermaand. De ensembles treden regelmatig op bij kerstconcerten en kerstdiensten, en de jaarlijkse kerstgroeten-op-bestelling zijn altijd een groot succes. De concertharmonie Groot Arti geeft daarom niet vaak een concert in deze periode. Dit jaar is hierop een uitzondering met het concert ‘Glow’. Te gast is het achtkoppige kamerkoor Cappella Frui Cantus, waarvan de leden uit regio Leiden komen.

Op de avond klinkt een afwisselend repertoire. Cappella Frui Cantus brengt onder leiding van Marta Leda klassieke kerstliederen, traditionals en American songbook, zoals ‘Mary did you know?’, ‘Angel Song’ en ‘White Christmas’. Arti met dirigent Jan Gerrit Adema speelt werken die niet allemaal met kerst verbonden zijn. Zo komen Chanoeka (het feest van de lichtjes) en de Children’s March van Percy Grainger voorbij. Gezamenlijk brengen koor en orkest ‘Chrismas Day’ van Gustav Holst.

Het concert ‘Glow’ begint om 20:15 uur en vindt plaats in Het Kruispunt aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. Kaartjes kosten € 15 en kunnen vooraf worden gereserveerd via info@arti-alphen.nl of leden van Cappella Frui Cantus.

Meer informatie over Arti vind je op www.arti-alphen.nl en meer informatie over Cappalla Frui Cantus vind je op www.cappellafruicantus.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."