SP Alphen aan den Rijn

Harre van der Nat (SP) tijdelijke vervanger van Ginet Groep in de Alphense gemeenteraad

Harre van der Nat keert tijdelijk terug in de Alphense gemeenteraad. Hij zal de vervanger zijn van SP-raadslid Ginet Groep, die met medisch verlof gaat.

Tijdens de raadsvergadering van in september 2019 nam Van der Nat afscheid van de gemeenteraad. Hij gaf toen aan meer tijd te willen spenderen als vader van zijn jonge gezin. “De afgelopen maanden realiseerde ik mij dat mijn plaats in het gezin, aan tafel, aan hun bed, op het schoolplein en thuis op de bank te vaak leeg bleef. Dat gevoel van elders te moeten zijn kon ik niet langer naast mij neer leggen. Vandaar dat ik dit besluit neem”, zo zei hij toen.

Fractievoorzitter Iris van de Kolk is blij met Van der Nat als tijdelijke vervanger. “Nu Ginet er om medische redenen tijdelijk tussenuit moet zijn we erg blij dat we Harre weer in onze fractie mogen verwelkomen en een beroep mogen doen op zijn uitgebreide raadservaring.” Het is niet bekend hoe lang Van der Nat de plek van Groep zal overnemen.

Van der Nat was sinds 2006 actief als volksvertegenwoordiger. Eerst voerde hij deze functie uit in de Staten van Zuid-Holland en daarna in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Sinds 1998 was Van der Nat al actief voor de landelijke SP.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.