SP Alphen aan den Rijn

Harre van der Nat (SP) tijdelijke vervanger van Ginet Groep in de Alphense gemeenteraad

Harre van der Nat keert tijdelijk terug in de Alphense gemeenteraad. Hij zal de vervanger zijn van SP-raadslid Ginet Groep, die met medisch verlof gaat.

Tijdens de raadsvergadering van in september 2019 nam Van der Nat afscheid van de gemeenteraad. Hij gaf toen aan meer tijd te willen spenderen als vader van zijn jonge gezin. “De afgelopen maanden realiseerde ik mij dat mijn plaats in het gezin, aan tafel, aan hun bed, op het schoolplein en thuis op de bank te vaak leeg bleef. Dat gevoel van elders te moeten zijn kon ik niet langer naast mij neer leggen. Vandaar dat ik dit besluit neem”, zo zei hij toen.

Fractievoorzitter Iris van de Kolk is blij met Van der Nat als tijdelijke vervanger. “Nu Ginet er om medische redenen tijdelijk tussenuit moet zijn we erg blij dat we Harre weer in onze fractie mogen verwelkomen en een beroep mogen doen op zijn uitgebreide raadservaring.” Het is niet bekend hoe lang Van der Nat de plek van Groep zal overnemen.

Van der Nat was sinds 2006 actief als volksvertegenwoordiger. Eerst voerde hij deze functie uit in de Staten van Zuid-Holland en daarna in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Sinds 1998 was Van der Nat al actief voor de landelijke SP.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Verkeer en vervoer vandaag 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen vandaag 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken vandaag 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Oud Alphen gisteren 16:48

Oud Alphen: De Piramide van Makkink

In 1997 werd Winkelcentrum Atlas geopend. Tijdens deze opening werd ook een kunstwerk onthuld: een piramide genaamd Zigurrat. Tot verdriet van kunstenaar Herman Makkink was de gemeente geen voorstander van het kunstwerk.

Advertorial Werken gisteren 15:32

Banen- en Informatiemarkt op Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en collega’s. In samenwerking met de Vereniging Vrienden van Archeon wordt een informatiemarkt in de Romeinse Herberg georganiseerd. Archeon zoekt jaarlijks nieuwe collega-vrijwilligers en nieuwe collega’s ter versterking voor het nieuwe seizoen. 

Overige gisteren 14:11

De Week van de Poëzie omgedoopt tot de ‘Alphense Poëzieweek’

Van 26 januari tot en met 1 februari organiseert Stichting Alphen Taal de ‘Alphense Poëzieweek’. Elke dag worden er gedichten geplaatst op de website en social mediakanalen van Stichting Alphen Taal. Deze gedichten zijn geschreven door dichters die betrokken zijn bij de stichting.