Ingezonden

Hattrick voor De Groot in dubbelspel op Roland Garros

Diede de Groot en Aniek van Koot hebben voor de derde keer op rij de hoofdprijs in het vrouwendubbelspel van het rolstoeltennis op Roland Garros gegrepen.

Het Nederlandse duo was in een spannende eindstrijd met 7-6(2) 3-6 10-8 te sterk voor Yui Kamiji en Jordanne Whiley. De Groot en Van Koot zijn nu drie edities van Roland Garros ongeslagen in het dubbelspel.

Eerder deze week prolongeerde De Groot niet haar singlespel titel. De rolstoeltennisster van Nieuwe Sloot uit Alphen verloor donderdag in Parijs haar halve finalewedstrijd tegen de Japanse Momoko Ohtani.

Half september zorgde De Groot tijdens de US Open ook al voor een stunt door voor de derde keer op rij de singlespeltitel in de wacht te slepen. In de finale was ze in het Louis Armstrong Stadium Yui Kamiji met 6-3 6-3 de baas.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).