HC Alphen contracteert Olympiër Salman Akbar Oly als hoofd keeperstrainer

Tweevoudig Olympier Salmon Akbar Oly gaat aan de slag bij Hockeyclub Alphen. Hij krijgt de leiding over de keepersopleiding. Volgens de hockeyclub is Salmon Akbar Oly hiervoor de ideale man.

Hockeyclub Alphen maakt de laatste jaren op hockey technisch vlak een ontwikkelingsfase door waarin de breedtesport wordt geactiveerd ten gunste van de topsport, en vice versa. In dat kader hoort ook de sluitpost een significante plek te krijgen. Daarom heeft de club besloten tweevoudig Olympiër Salman Akbar de leiding te geven over de keepersopleiding. “Hij is de ideale man om onze keepersopleiding de boost te geven die past binnen onze ambities."

Salman Akbar Oly is tweevoudig Olympiër voor Pakistan en eigenaar van Salman Goalkeeper Academy. Sinds 2018 is hij de trainer van de nationale keepers van Japan en heeft hij vijf sterke clubs in Nederland op keepersgebied onder zich. Salman Akbar Oly: “Ik houd van de ambitie en de professionele structuur die ze bij HC Alphen bouwen voor keepers. Daarin zie ik voorsprong ten opzichte van veel andere clubs."

Technisch beleid

HC Alphen heeft sinds een kleine drie jaar een nieuwe technische leiding waaruit ambitie spreekt. De aanstelling van Salman Akbar Oly als hoofd keeperstrainer is daarvan de exponent. “Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij de ideale man om onze ambitie van verbeteren en groeien kracht bij te zetten, in de breedte en in de top”, zegt Pierre Captein.

Ontwikkelingsfases

HC Alphen heeft drie jaar geleden op keepersgebied een nieuwe weg ingeslagen door het oprichten van een keeperscommissie. “Wat heb je aan een topteam, dat geen goede sluitpost heeft? Daarom hebben we een start gemaakt met een beleidsplan, is het Goalie Training Program bij HC Alphen ontwikkeld en werken we momenteel vier man sterk om de beste keepersopleiding van het Groene Hart op te zetten. Van weinig naar een volledig opleidingsprogramma werken, vergt iets van mensen. Maar we zien de effecten omdat teams, coaches en begeleiders zich steeds meer bewust worden van de belangrijke positie van de goalie”, aldus René Bastiaans.

Realistisch

De uitrol van het opleidingsprogramma voor keepers gebeurt in fases. De club heeft de behoefte en de visie uitgewerkt in het Goalie Training Program en brengt dit nu in de praktijk. Salman Akbar Oly: “Ik denk dat het gezegd kan worden dat keepers op het veld een unieke uitstraling hebben die hen aantrekkelijk maakt. Hun rol en acties op het veld maakt hen geweldig en het hebben van een betere keeper vergroot de kansen om de wedstrijden te winnen. Daar werken we samen aan.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.