Joy en Sergey

Healthy & Joy is terug van weggeweest

Na de verkoop van hun populaire vegan lunchroom Healthy & Joy, begonnen Joy en Sergey aan een nieuw avontuur. Om nog één keer terug te blikken op de mooie tijd die zij beleefd hebben aan de lunchroom, hebben ze een vegan receptenboek uitgebracht. Compleet met alle recepten van de gerechten die zij serveerden en verhalen van medewerkers.

In september 2017 begon het avontuur van Joy en Sergey in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Zij openden de vegan lunchroom Healthy & Joy. Na een bevlogen en succesvol eerste jaar, verhuisden ze naar een groter pand in de Van Mandersloostraat. “Een droom die werkelijkheid werd, helemaal toen we onze tweede zaak openden in Amersfoort”, vertelt Joy. “Samen met ons betrokken en hardwerkendpersoneel hebben we een groot deel van Alphen aan den Rijn weten te bereiken met unieke, huisgemaakte en veganistische recepten.”

Een nieuw avontuur

De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Zonder steun van de overheid waren Joy en Sergey genoodzaakt beiden zaken te verkopen. Ze begonnen aan een nieuw avontuur; Piece of Joy. Met hun nieuwe vegan bakkerij herpakten ze zichzelf: “We zijn geen types om bij de pakken neer te zitten. We willen door, we willen groeien en mensen blij maken.”

Nog één keer Healthy & Joy

Om nog één keer terug te blikken op de mooie tijd die zij met Healthy & Joy hebben gehad, hebben ze een receptenboek uitgegeven. In het receptenboek Healthy & Joy: The final chapter vind je alle recepten van de gerechten die zij serveerden in de lunchrooms. Naast deze recepten staan hier ook verhalen in van henzelf en de medewerkers. “We hebben ontzettend veel geleerd van het afgelopen anderhalve jaar en kijken terug op een bewogen en leerzame tijd. We zijn zo dankbaar voor alle lieve mensen om ons heen, die ons altijd in alles hebben gesteund.”

Beperkte oplage

Er is maar een beperkte oplage gedrukt van deze receptenboeken. Met de opbrengsten van het receptenboek hopen Sergey en Joy een deel van de schulden die zij hebben opgelopen in coronatijd te kunnen afbetalen.

Wil jij ze helpen én anderen laten genieten van de veganistische recepten van Healthy & Joy? Dan kun je nu jouw receptenboek pre-orderen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.