Josh Walet

Heb jij een Groenblauw Buurtidee? Meld je aan voor subsidie

Een gezonde leefomgeving is de basis van een goed leven, vindt het hoogheemraadschap van Rijnland. Om dat te stimuleren kunnen veel plekken in Alphen nog worden vergroend. Organisaties en wijken kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

“Steeds meer mensen weten ons te vinden met ideeën hoe zij de woonomgeving meer waterbewust en toekomstbestendig kunnen maken. En initiatieven op dit vlak willen wij graag verder helpen”, aldus Rijnland. Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat nu met de tijdelijke subsidieregeling "Groenblauw Buurtidee" de initiatieven ondersteunen van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer willen maken.

Ook Alphen kent al enkele Groenblauwe initiatieven die gerealiseerd zijn. Bijvoorbeeld een paddenpoel bij Bezoekerscentrum De Veenwijden en het schoolplein van de openbare basisschool De Vroonhoeve. Deze schoolpleinen dragen bij aan verkoeling en biodiversiteit, leren kinderen om te gaan met natuur en spelen ze creatiever en gezonder.

Het subsidie plafond bedraagt € 100.000. Aanmelden kan tot en met 31 maart 2023. Daarna worden aanvragen beoordeeld en wordt het bedrag verdeeld onder de verschillende initiatieven.

Kijk hier voor meer informatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.