Pixabay
Advertorial Winkels

Heb jij een nieuwe puppy?

De temperaturen zijn nog niet zo hoog, maar puppy’s en oudere honden kunnen snel last krijgen van de warmte. Het is daarom belangrijk om ze met warmer weer goed in de gaten te houden. Honden zweten namelijk niet, en kunnen de warmte alleen maar kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Puppy’s en oudere honden overschatten zichzelf hierin en zullen last krijgen van oververhitting.

Hoe herken je of jouw dier het te warm heeft?
Oververhitting is te herkennen aan het minder eetlust, minder actief, versnelde ademhaling en voelt heet aan. Voorkom dit door je hond een koele en schaduwrijke plek te geven en zorg voor voldoende drinkwater. Maak wanneer er echt sprake is van oververhitting de kop, oren, hals en poten nat met lauwwarm water. Gebruik hiervoor lauw water. Door koud water worden de bloedvaten namelijk nauwer en kan je hond juist moelijker zijn lichaamswarmte kwijt.

Voeding op basis van één proteïne
Naast vers drinkwater is de goede voeding in deze puppy’s extreem belangrijk. Voor puppy’s heeft Brokkensuper een speciale voeding: Fitness 3 Trainer. Deze hondenbrokken zijn gemaakt op basis van zalm en rijst en is vrij van zout, suiker en tarwe. Verder heeft het een juiste verhouding van omega 3- en 6-vetzuren, zo draagt de voeding bij aan sterke botten en gewrichten en een gematigde groei. Geen groeipijn voor jouw puppy dus! Doordat Fitness 3 Trainer geen tarwe bevat heeft het dier minder last van ontlasting. Hierdoor blijft jouw hond koel mogelijk en goed gevoed!

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 12:53

Sinterklaas bij winkelcentrum De Baronie

Sinterklaas komt ook dit jaar graag naar winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn. De Goedheiligman bezoekt het winkelcentrum op zaterdag 23 november en neemt zijn Pietenorkest mee!

Verkeer en vervoer vandaag 12:23

Schip vast onder Máximabrug

Op maandag 18 november is aan het eind van de ochtend een schip vast komen te zitten onder de Máximabrug in Alphen.

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.