Hecht Hollands Midden

Hecht GGD Hollands Midden lanceert IkPas-campagne

De campagne IkPas richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Dit jaar draait alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"

Als onderdeel van de landelijke IkPas-beweging lanceert Hecht GGD Hollands Midden de campagne in Hollands Midden en dus ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar gaat de campagne over het 'NU-moment'. Dit zijn momenten die iedereen wel herkent. Het moment waarop het besef doordringt dat het tijd is om een alcoholpauze in te lassen. Dit jaar draait dus alles om de vraag: "Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?"

Alcoholgebruik in Hollands Midden

In Hollands Midden dronk 81 procent van de 18 tot 64 jarigen in 2022 alcohol. Twaalf procent daarvan dronk bij één gelegenheid minstens zes glazen alcoholhoudende drank (voor mannen) of vier glazen (voor vrouwen). Marrit Nolte, Functionaris Gezondheidsbevordering: “Alcohol drinken lijkt tegenwoordig best normaal. Ook bij ons in de regio laten de cijfers zien dat een groot deel van de inwoners alcohol drinkt."

"De afgelopen jaren gaat het gesprek steeds vaker over dat alcohol eigenlijk helemaal niet zo normaal is. Zelfs kleine hoeveelheden alcohol kunnen al effect hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Het is dan belangrijk om het gewoontegedrag te doorbreken en bewuster stil te staan bij wanneer je wel of geen alcohol drinkt. Een maand je alcoholgebruik op pauze kan hierbij helpen. Daarom zetten we dit jaar extra in op IKpas", vertelt Marrit Nolte.

Toegang tot Ondersteuning van IkPas

Als Alphenaren deelnemen aan IkPas, dan betekent dat toegang tot een breed scala aan online hulpmiddelen en ondersteuning. Deelnemers ontvangen waardevolle tips, motiverende artikelen, gezonde recepten en badges voor hun prestaties. Dit alles is ontworpen om mensen te helpen bij het herkennen van hun NU-moment en het volhouden van hun voornemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.