Heeft Alphen het schoonste winkelgebied van Nederland?

Alphen maakt kans om de titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland' binnen te slepen. Samen met zes andere winkelgebieden strijdt Alphen mee in de race. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Nederland Schoon.

Niet alleen het Alphens centrum doet mee, ook de Herenhof, Ridderhof en Atlas doen mee met de wedstrijd. Ook de winkelcentra in de kernen rondom Alphen doen mee, zoals Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Boskoop. De stichting maakt in oktober bekend welke plaats wint.

Om de winnaar te bepalen trekken de teams van Nederland Schoon de winkelgebieden in. Zij gaan in gesprek met winkelend publiek om te vragen hoe schoon zij de winkelcentra vinden en kijken zij zelf ook naar andere factoren om te bepalen hoe schoon een gebied is. Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: "Als jouw favoriete winkelstraat en -gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Hoe leuk is het als jouw vertrouwde winkelgebied straks de schoonste van het land is?"

Vorig jaar was winkelcentrum Glacisweg uit Maastricht de winnaar. Daar werken de winkeliers, ondernemers en de gemeente samen om het winkelgebied schoon te houden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:42

Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

Advertorial Economie gisteren 18:04

Ontevreden over uw huidige boekhouder of accountant?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt overstappen naar een andere accountant of boekhouder. Soms sluit simpelweg de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen. Overweeg eens om vrijblijvend in gesprek te gaan met Tidak.

Politiek gisteren 16:47

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan

Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Politiek gisteren 16:13

Plan van aanpak voor multiculturele Edelstenenbuurt

De Edelstenenbuurt rond de hoogbouw Briljantstraat en Diamantstraat wordt geplaagd door terugkerende incidenten, ondanks veel positieve zaken. Met een Plan van Aanpak wil gemeente Alphen aan den Rijn het tij ten goede keren.