Advertorial Gezondheid en welzijn

Heeft u advies nodig over uw gezondheid?

Als u medische zorg nodig heeft, dan belt u met uw huisarts. Maar wat doet u bij vragen over uw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij u in de buurt, zet de opties op een rij.

1. Schat de ernst van uw vraag in
Is er geen spoed of zijn uw klachten niet heftig? Gebruik dan eens de app ‘Moet ik naar de dokter?’ of de website thuisarts.nl. Dit kan 24 uur per dag, ook in het weekend. Huisartsen gebruiken beide bronnen zelf ook.

Is het advies om contact op te nemen met uw huisarts? Doe dit dan tijdens kantoortijden. U kunt bellen om een afspraak te maken op de praktijk of een inloopspreekuur bezoeken.

Gezond advies
Verzekerden van Zorg en Zekerheid kunnen voor zorgadvies ook contact opnemen met het geZZondTeam. Een groep zorgadviseurs zit dagelijks voor u klaar om u verder te helpen. Vorig jaar hebben zij maar liefst 6.566 vragen van verzekerden beantwoord.

Heeft u een vraag? U kunt mailen naar gezzondteam@zorgenzekerheid.nl of bellen met 071 - 58 25 828. Het geZZondTeam kent de zorgverleners bij u in uw buurt. Zij kunnen bijvoorbeeld voor u uitzoeken waar u sneller terecht kunt voor uw behandeling.

Zorg en Zekerheid zet zich actief in om wachtlijsten te beperken. Vorig jaar heeft het geZZondTeam maar liefst 645 mensen succesvol bemiddeld. Het geZZondTeam geeft trouwens ook advies over mantelzorg, gecontracteerde zorg of een vruchtbaarheidsbehandeling.

2. Heeft u ’s avonds of ‘s nachts direct medische hulp nodig?
Bel eerst de huisartsenpost. Houd er rekening mee dat deze alleen voor spoedzorg is. Bij ernstige, levensbedreigende situaties belt u 112. Dit landelijk alarmnummer is er als elke seconde telt.

Meer dan zorg inkopen
Zorg en Zekerheid doet trouwens meer dan het inkopen van goede zorg. Wij investeren, samen met uw gemeente, ook in gezonde projecten. In Leiden en omstreken zijn dat bijvoorbeeld Optimale zorg voor hartpatiënten en WaardeVOL onderwijs.

Meer weten over een zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid? Klik dan hier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Kerstmis

Nu Sinterklaas alweer een week voorbij is, mag er aan de kerstdagen worden gedacht. Voor de een wordt het een feest, voor een ander een drama en de rest van de wereld zit daar tussen in. Een cliché, jawel. Maar evengoed een waarheid als een koe.

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Live muziek bij La Bodega ‘87

De kerstdagen komen er aan. Op de radio wordt je overspoeld met heerlijke kerstnummers, de straten zijn versierd met lichtjes en je bent druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Op zondag 22 december kun je heerlijk tot rust komen tijdens de borrelmiddag met live muziek.

Stadshart gisteren 16:26

De ijsbaan is open!

De ijsbaan op het Rijnplein in het centrum van Alphen is op vrijdagmiddag 13 december om 12:00 uur geopend. Vandaag kun je tot 21:00 uur nog gratis schaatsen!

Calamiteiten gisteren 14:54

Aanrijding Eisenhowerlaan

Op vrijdag 13 december heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Eisenhowerlaan in Alphen. Hierbij is 1 persoon gewond geraakt.

Overige gisteren 13:38

Brainstormavond Alphense Feestweek levert veel nieuwe ideeën op

Onder toeziend oog van ongeveer 35 belangstellenden vanuit maatschappelijke organisaties, ondernemers en betrokken Alphenaren, gaven Citymarketeer Daniël Othman & initiatiefnemer Evon Zevenbergen op dinsdag 5 november het startschot voor de eerste fase om te komen tot een (vernieuwde) ‘Alphense Feestweek’.

Algemeen gisteren 13:01

Lancering achtste editie Alphens.nl magazine

Op donderdagmiddag 12 december is onder grote belangstelling van tekstschrijvers, fotografen, adverteerders en genodigden de 8e editie van het jaarlijkse Alphens.nl magazine gelanceerd. Bij restaurant ’s Molenaarsbrug kregen genodigden het eerste exemplaar van het magazine overhandigd. Het magazine wordt komende week huis-aan-huis verspreid door Alphen aan den Rijn.