Heel Alphen helpt elkaar tijdens coronacrisis

De afgelopen week zijn er veel intiatieven van de grond gekomen van en voor Alphenaren. In de Facebookgroep #CoronaHulpAlphen schieten Alphenaren elkaar te hulp om boodschappen te doen of op te passen op thuiszittende kinderen. Ook is 'Hulp van dichtbij' in het leven geroepen en is er een initiatief op poten gezet in het Groene Dorp. 

#CoronaHulpAlphen

Bloemen bezorgen bij verzorgingstehuizen, zingen voor bewoners die binnen moeten blijven en brieven schrijven aan ouderen. Het is een greep uit de initiatieven die dagelijks voorbijkomen op de Facebookpagina. "Laten we elkaar helpen. Veel mensen worden geraakt door de maatregelen, bijvoorbeeld omdat ze de deur niet uit kunnen of om boodschappen verlegen zitten. Via deze groep brengen we vraag en aanbod bij elkaar", zo luidt het bericht van de initiatiefnemers. 

Ook worden er verhalen gedeeld over de reacties op de initiatieven. Denk aan enthousiaste en gelukkige ouderen die blij zijn met een bosje tulpen met een lief kaartje. Maar de Facebookgroep is er ook om elkaar een hart onder de riem te steken of advies te geven aan elkaar. Denk aan een herinnering om op gepaste afstand van elkaar te blijven om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, of tips om te blijven bewegen zodat je fit blijft. 

Lid worden kan via https://www.facebook.com/groups/CoronaHulpAlphen/ 

Hulp van dichtbij

De Alphense Anne den Hartog heeft 'Hulp van dichtbij' opgezet om Alphenaren te helpen. "Zowel voor mensen die hulp kunnen bieden als mensen en instanties die hulp kunnen gebruiken," vertelt Anne. "Inmiddels zijn er al veel vrijwilligers die zich hebben aangemeld om zich bijvoorbeeld in te zetten om op te passen, boodschappen te doen, medicijnen te brengen, gewoon even te bellen, mensen te brengen of te halen, klusjes rondom het huis te doen." Op vrijdag 20 maart hebben Divia Ponsioen en Anne bijvoorbeeld 150 bossen rozen naar Oudshoorn gebracht om de mensen daar op te vrolijken. 

Inschrijven kan via https://forms.gle/XyUjUsxAWSvKtCGH8. Ook kun je mailen naar hulpvandichtbij@gmail.com

Het Groene Dorp

Afgelopen week ontvingen alle bewoners van het Groene Dorp in Alphen een brief in de brievenbus. Het initiatief is opgezet met het idee om elkaar als buurtbewoners te helpen tijdens de coronacrisis. De initiatiefnemers brengen de buurtbewoners met elkaar in contact. 

Buurtbewoners kunnen aangeven of ze boodschappen willen doen of medicijnen op willen halen. Maar ook een ritje naar het ziekenhuis, een maaltijd koken of een kwartiertje bellen om te kletsen. Bewoners kunnen aangeven of ze deze hulp nodig hebben of deze hulp aan willen bieden. Alles met als doel om elkaar in de wijk een handje te helpen. 

Heb jij een initiatief die je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mailtje naar klantenservice@alphens.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.