Alphens EV

Hefbrug Boskoop vanaf woensdagavond open voor wegverkeer

De hefbrug in Boskoop wordt woensdag 20 november om 20.00 uur weer opengesteld voor wegverkeer. De scheepvaart kan vanaf donderdag 9.00 uur weer gebruikmaken van de gerepareerde brug.

De steigers ronde de hefbrug zijn op 15, 16 en 17 november afgebroken. Daarna is begonnen met de afvoer van materialen en het schoonmaken van de torens van de hefbrug. Woensdag 20 november worden de werkzaamheden helemaal afgerond. De brug wordt gesmeerd en draait proef met meerdere openingen. 
De bouwhekken en informatieborden worden vlak voor de beoogde openingstijd van 20.00 uur weggehaald.

Voordat de scheepvaart weer gebruik kan maken van de brug moet de Gouwe worden opgeruimd. Dit wordt vandaag, dinsdag 19 november, en morgen gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Naar verwachting kunnen schepen de brug vanaf donderdag 9.00 uur weer passeren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.