Alphens EV

Hefbrug Boskoop vanaf woensdagavond open voor wegverkeer

De hefbrug in Boskoop wordt woensdag 20 november om 20.00 uur weer opengesteld voor wegverkeer. De scheepvaart kan vanaf donderdag 9.00 uur weer gebruikmaken van de gerepareerde brug.

De steigers ronde de hefbrug zijn op 15, 16 en 17 november afgebroken. Daarna is begonnen met de afvoer van materialen en het schoonmaken van de torens van de hefbrug. Woensdag 20 november worden de werkzaamheden helemaal afgerond. De brug wordt gesmeerd en draait proef met meerdere openingen. 
De bouwhekken en informatieborden worden vlak voor de beoogde openingstijd van 20.00 uur weggehaald.

Voordat de scheepvaart weer gebruik kan maken van de brug moet de Gouwe worden opgeruimd. Dit wordt vandaag, dinsdag 19 november, en morgen gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Naar verwachting kunnen schepen de brug vanaf donderdag 9.00 uur weer passeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 18:34

Nieuw bij Teus de Kruyf Institute: Yoga Zensation en Outdoor Box

In de coronatijd waar 1,5 meter afstand de nieuwe norm is, zijn Teus en Marie Louise van Teus de Kruyf Institute met een nieuwe uitdaging gestart. Yoga Zensation en Outdoor Box maken beide op vrijdag 4 november hun entree. ‘’We zien dat mensen steeds meer thuis zitten en steeds minder gaan sporten, daar moesten we wat op verzinnen’’, vertelt Teus.

Wonen en bouwen gisteren 14:56

Eerste paal voor nieuwe clubgebouw KV Tempo de grond in geslagen

De eerste paal voor de nieuwe kantine en kleedkamers van korfbalvereniging Tempo is op maandag 30 november de grond in geslagen. ‘’Normaal wordt dit een feestpaal genoemd, maar wij kunnen dit wel een mijlpaal noemen’’, speechte Albert-Jan Vonk, voorzitter van KV Tempo.

Overige gisteren 13:43

Geen carnaval, wel een nieuw jaarboek en jaarorde voor leden van De Cascarvieten

Op zaterdag 28 november reikte Prins Cascar LV Frank Verschuur, zijn Page Chantal en Hofmaarschalk Mike, via de speciale Cascar-teststraat de jaaronderscheiding 2020-2021 uit aan de leden van De Cascarvieten. Jeugdprins Aad en Jeugdpage Amber overhandigde de 57e editie van het jaarboek Cascarvaria.