Josh Walet

Heibel in gemeenteraad over Gnephoek

In de Alphense gemeenteraad liep donderdag 25 mei een meningsverschil tussen de fractievoorzitter van GroenLinks José Huls en de fractievoorzitter van Nieuw Elan André de Jeu hoog op. Onderwerp was het financieren van een overeenkomst over de Gnephoekpolder.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een intentieovereenkomst gesloten met grondeigenaren in de Gnephoek om te onderzoeken of en hoe in deze polder woningbouw kan plaatsvinden. Dit onderzoek is onderdeel van een proces dat op een later moment in de raadscommissie en de gemeenteraad aan de orde zal komen. Donderdag 25 mei gaf het collegebesluit om hiervoor een budget te verhogen aanleiding tot vragen van José Huls, fractievoorzitter van GroenLinks.

Huls wil graag het onderwerp in een informatiemarkt of raadscommissie bespreken. Zij meldt dat dit op dezelfde manier ook voor de transformatie van Rijnhave-Oost is gedaan. Het gaat onder meer om beter financieel inzicht. Hierover ontstond in de raadsvergadering een discussie vooral tussen Huls en André de Jeu, fractievoorzitter van Nieuw Elan.

De Jeu gaf tegengas en merkte enigszins geïrriteerd op dat er niet steeds een soort van Pavloveffect hoeft te zijn als het woord 'Gnephoek' valt. "We moeten ook het proces voort laten gaan." Dat schoot bij Huls in het verkeerde keelgat: "Er hoeft niet elke keer een oppositie-coalitie tintje aan zo’n vraag worden gegeven."

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad gestemd over het voorstel om de intentieovereenkomst te bespreken in een raadscommissie. De uitslag was 17 voor en 19 tegen (3 raadsleden waren afwezig), het voorstel heeft het dus niet gehaald. Bij de voorstanders was onder meer coalitiepartner D66.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.