Josh Walet

Helemaal in de kerststemming: Alphense fietst rondje in de vorm van een kerstboom

Oh denneboom, oh denneboom! Sinterklaas is weer het land uit en dus komen Alphenaren steeds meer in de kerststemming. De Alphense Everdien deed dit wel op een heel bijzondere manier.

Al een aantal weken is het Alphense centrum weer voorzien van de nodige feestverlichting en op het Thorbeckeplein is onlangs ook een metershoge kerstboom geplaatst. Nu Sinterklaas voorbij is hebben veel Alphenaren de sfeerverlichting ook weer tevoorschijn gehaald en wordt de kerstboom ook weer opgetuigd.

De Alphense Everdien doet daar nog een schepje bovenop. Zij fietste samen met haar partner een route door Kerk en Zanen. En dat was niet zomaar een route, maar eentje met een kersttintje. Door de route te tracken, was na afloop namelijk goed te zien dat ze in de vorm van een kerstboom hadden gefietst.

Wil je de route zelf ook fietsen? Check dan onderstaande afbeelding met de route. De route is zo’n 8 km lang.

kerstboom-fietsen.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.