Pixabay

Help, de kapsalons zijn gesloten! Kapsters Carolien en Joyce geven tips

Alle kapperszaken zijn momenteel gesloten in verband met het coronavirus. Inmiddels heb je vast al hilarische filmpjes voorbij zien komen van mensen die zelf met hun haar aan de slag gaan. Maar wat als jouw haar echt toe is aan een knipbeurt? Wij spraken de ervaren kapsters Carolien en Joyce.

Door de gesloten kapperszaken is het voor veel mensen momenteel behelpen met hun haar. Van uitgroei en een te lange pony tot aan haar dat instort en niet meer te temmen is. We hebben er bijna allemaal last van. Maar ondanks dat de drang waarschijnlijk groot is om zelf met jouw haar aan de slag te gaan, raden kapsters Carolien en Joyce van Marcel van den Berg kappers aan om dit vooral niet te doen. “De schaar kun je het beste in de la laten liggen. Laat de knipbeurt over aan de kapper zodra de kapsalons weer geopend zijn!” Maar wat kun je dan wel doen? Carolien en Joyce geven tips.

Lang haar is de nieuwe mode

Misschien zit je er helemaal niet op te wachten, maar lang haar wordt door de coronacrisis de nieuwe mode. “Daar kunnen we in deze tijd niet om heen. We raden mannen dan ook aan om niet zelf met de tondeuse aan de slag te gaan.” Verzorging is dan ook erg belangrijk. “Gebruik een voedende shampoo en koop een extra tube gel of een potje wax om jouw haar in model te brengen.”

Ook bij vrouwen wordt het lange haar de nieuwe mode. “Wij gebruiken in de kapsalon altijd speciale scharen, keukenscharen zijn in vergelijking met deze scharen te bot. Zelf knippen raden we daarom ook af. Kies er in plaats daarvan voor om het eindelijk naar dat langere model te laten groeien, om het dan op te kunnen steken.”

Verven

Bij de drogist vliegen de pakjes haarverf momenteel over de toonbank, maar Carolien en Joyce raden dit af. Het kan namelijk ontzettend fout gaan. “Het is niet aan te raden om thuis met haarverf in de weer te gaan en jouw uitgroei te behandelen. In plaats daarvan kun je beter kiezen om jouw haar extra te verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld een verzorgende shampoo en extra voedende conditioner of een masker.” Kun je echt niet wachten met jouw haar verven totdat de kapper weer open is? “Koop dan een verfpakketje bij de kapper. Dan krijg je een speciale en gepersonaliseerde uitgroei kit voor thuis, waarmee de kans op slagen groter is.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.