Kamers met Aandacht - Regiocoördinator Suzan Westerhuis

Help kwetsbare jongeren met een eigen thuis in regio Alphen

De toenemende woningnood is een groot probleem, helemaal voor jongeren die zelf geen sociaal netwerk hebben om op terug te vallen. Bijvoorbeeld wanneer ze uitstromen uit de jeugdzorg en voor het eerst op eigen benen moeten staan. Gemeenten in regio Alphen werkt sinds januari 2023 samen met Stichting Kamers met Aandacht.

Een beetje aandacht

Kamers met Aandacht zoekt in deze regio bewoners met een kamer over die iets willen betekenen voor een jongvolwassene. Elke lege ruimte, van een zolder tot een tuinhuis, kan een Kamer met Aandacht zijn. De vorm van ondersteuning varieert, van een luisterend oor tot wekelijks samen eten of hulp bij financiën. Tijdens de tijdelijke huurperiode krijgen de jongeren begeleiding van een hulpverleningsinstantie. Samen bieden we stabiliteit zodat de jongere kan groeien en zelfstandig kan worden.

Mooie match

Vorige week vond een 22-jarig meisje op de wachtlijst een liefdevol thuis bij een echtpaar in een eengezinswoning, waar ze samen genieten van huiselijke gezelligheid. Tom in de buurt biedt de begeleiding. Gelukkig gaf hypotheekverstrekker ING deze keer wel toestemming. Op dit moment zijn er nog vier andere regionale jongeren die verlangen naar een thuis. Helpt u mee?

Online informatiebijeenkomst

Kamers met Aandacht organiseert maandelijks een online informatiebijeenkomst. De eerstvolgende zijn op 6 juni en 9 juli van 19.00 tot 20.00 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie en aanmelding klik hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.