Help mee met de schoonmaakactie Park Zegersloot

Eén van de grootste ergernissen van bezoekers aan Park Zegersloot is het afval. Daarom organiseert Vereniging Vrienden Park Zegersloot op zaterdag 5 oktober de jaarlijkse schoonmaakactie.    

Aan het einde van het zomerseizoen ligt er helaas weer veel zwerfvuil en rommel in het park. Daarom organiseert de Vereniging Vrienden Park Zegersloot ook dit jaar weer de traditionele schoonmaakactie aan het einde van het zomerseizoen. Voor de schoonmaakactie werkt de vereniging nauw samen met gemeente Alphen aan den Rijn. Ook de scoutinggroepen gaan aan de slag met het opruimen van de rommel. 

Op World Cleanup Day op zaterdag 21 september gaf de vriendengroep van Lisa van Oort al het goede voorbeeld. Op eigen initiatief hebben ze besloten om aan de slag te gaan in het park en om rommel op te ruimen. Ondanks hun inspanningen ligt er nog genoeg rommel om op 5 oktober op te ruimen. De Vereniging Vrienden van Park Zegersloot wil volgend jaar met de najaarsactie aansluiten bij de World Cleanup Day. 

Traditie
Inmiddels is de schoonmaakactie een steeds beter bezochte traditie geworden. Dit sluit aan bij een lange reeks van acties voor natuurbehoud en zorg voor het milieu. Een van de eerste acties in deze reeks had als slogan: “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar van het bos de schillen en de dozen”. Zoals de tekst al doet vermoeden was 100 jaar geleden zwerfvuil ook al een ergernis. Uit enquêtes blijkt dat de bezoekers van Park Zegersloot blij zijn met een schoon en goed onderhouden park. 

Ton van Ewijk (bestuurslid Vereniging Vrienden Park Zegersloot): “Omdat wij willen zorgen dat de groene long van Alphen groen blijft, roepen we iedereen die het park een warm hart toedraagt op om zaterdag 5 oktober mee te helpen!”

De najaarsactie start om 09:30 uur en eindigt om 12:30 uur. Wij verzamelen bij het Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15. Uiteraard is er koffie en een versnapering. Voor alle kinderen is er een kleine attentie.

Vereniging Vrienden Park Zegersloot
De Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) zet zich in voor de natuur in Park Zegersloot, de recreatie en de algehele leefbaarheid van het hele park met zijn unieke mogelijkheden voor sport (in De Bijlen), de actieve recreatie met het “rondje plas” en de natuur met rust in het heemgebied. Daartoe zijn ondernemingen en verenigingen met particulieren verenigd in de VVPZ

De VVPZ overlegt daarvoor regelmatig met de gemeente, de eigenaar van het park. Iedereen kan lid worden en daarmee een bijdrage leveren en inspraak hebben in het reilen en zeilen in het park. Meldt u daarom aan bij de VVPZ via onze website www.parkzegersloot.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 18:46

Alles wat je moet weten over de coronamaatregelen in onze regio

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gelden er sinds zondagavond aangescherpte maatregelen voor zes regio’s. In diverse regio’s gelden daarnaast nog aparte maatregelen, maar niet in de regio Hollands Midden. Wat gaat de veiligheidsregio dan wel doen? Dat lees je hier.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 17:28

Marquardt Keukens: specialist in Quookers en NEFF-stoomovens

Je hoort het steeds vaker, keukens die zijn uitgerust met een Quooker of een stoomoven. Maar wat zijn de voordelen hiervan? Ondernemer Filip Gels van Marquardt Keukens Zoeterwoude kan jou hier alles over vertellen.

Overige gisteren 16:46

Bewoners Gruttobuurt komen in actie tegen overlast hondenpoep en -plas

Overlast van hondenpoep en -plas is iets waar de bewoners van de Gruttobuurt in toenemende mate mee te maken hebben. Daarom hebben ze in samenwerking met de gemeente een oplossing bedacht: kinderen uit de buurt gaan speciale borden maken die in de buurt worden geplaatst.

Blog Sport gisteren 16:04

A.V.V. Alphen begint met verlies

A.V.V. Alphen is de competitie met een nederlaag begonnen. RKDES trok op sportpark De Bijlen met 2-1 aan het langste eind. Dat was geen onverdiende zege voor de club uit Kudelstaart, hoewel de thuisclub in de tweede helft aanzienlijk beter speelde dan in het eerste part.