Help mee met de schoonmaakactie Park Zegersloot

Eén van de grootste ergernissen van bezoekers aan Park Zegersloot is het afval. Daarom organiseert Vereniging Vrienden Park Zegersloot op zaterdag 5 oktober de jaarlijkse schoonmaakactie.    

Aan het einde van het zomerseizoen ligt er helaas weer veel zwerfvuil en rommel in het park. Daarom organiseert de Vereniging Vrienden Park Zegersloot ook dit jaar weer de traditionele schoonmaakactie aan het einde van het zomerseizoen. Voor de schoonmaakactie werkt de vereniging nauw samen met gemeente Alphen aan den Rijn. Ook de scoutinggroepen gaan aan de slag met het opruimen van de rommel. 

Op World Cleanup Day op zaterdag 21 september gaf de vriendengroep van Lisa van Oort al het goede voorbeeld. Op eigen initiatief hebben ze besloten om aan de slag te gaan in het park en om rommel op te ruimen. Ondanks hun inspanningen ligt er nog genoeg rommel om op 5 oktober op te ruimen. De Vereniging Vrienden van Park Zegersloot wil volgend jaar met de najaarsactie aansluiten bij de World Cleanup Day. 

Traditie
Inmiddels is de schoonmaakactie een steeds beter bezochte traditie geworden. Dit sluit aan bij een lange reeks van acties voor natuurbehoud en zorg voor het milieu. Een van de eerste acties in deze reeks had als slogan: “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen, de eigenaar van het bos de schillen en de dozen”. Zoals de tekst al doet vermoeden was 100 jaar geleden zwerfvuil ook al een ergernis. Uit enquêtes blijkt dat de bezoekers van Park Zegersloot blij zijn met een schoon en goed onderhouden park. 

Ton van Ewijk (bestuurslid Vereniging Vrienden Park Zegersloot): “Omdat wij willen zorgen dat de groene long van Alphen groen blijft, roepen we iedereen die het park een warm hart toedraagt op om zaterdag 5 oktober mee te helpen!”

De najaarsactie start om 09:30 uur en eindigt om 12:30 uur. Wij verzamelen bij het Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15. Uiteraard is er koffie en een versnapering. Voor alle kinderen is er een kleine attentie.

Vereniging Vrienden Park Zegersloot
De Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) zet zich in voor de natuur in Park Zegersloot, de recreatie en de algehele leefbaarheid van het hele park met zijn unieke mogelijkheden voor sport (in De Bijlen), de actieve recreatie met het “rondje plas” en de natuur met rust in het heemgebied. Daartoe zijn ondernemingen en verenigingen met particulieren verenigd in de VVPZ

De VVPZ overlegt daarvoor regelmatig met de gemeente, de eigenaar van het park. Iedereen kan lid worden en daarmee een bijdrage leveren en inspraak hebben in het reilen en zeilen in het park. Meldt u daarom aan bij de VVPZ via onze website www.parkzegersloot.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.

Calamiteiten gisteren 19:37

Botsing op President Kennedylaan

Rond 18:30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de President Kennedylaan in Alphen. Twee auto's waren bij het ongeval betrokken. 

Politiek gisteren 18:42

In Speelruimteplan geen plaats voor kleine blokplekken

Kleine blokplekken worden opgeheven. Daarvoor in de plaats komen grotere speelplaatsen met veel meer mogelijkheden. Althans als het aan wethouder Gert-Jan Schotanus ligt. De gemeenteraad is verdeeld over het voorstel.

Politiek gisteren 17:09

Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt

De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Voor Kinderen gisteren 17:01

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.