Advertorial Evenementen

Hendrick’s pub 5 jaar, 2 dagen feest!

De leukste pub van Alphen en omstreken viert begin 2019 haar 5 jarige jubileum en pakt derhalve groots uit met een 2 daags festival op zaterdag 30 en zondag 31 maart in een grote overdekte en verwarmde feesttent op het nieuwe festivalterrein aan de werf.

Zaterdag 30 maart gaat een langgekoesterde wens van de organisatie in vervulling. VINTAGE ROCK&ROLL FEST moet het ultieme gekostumeerde bal worden waar elke bezoeker zich naar hartenlust kan uitdossen in jaren 50 rock&roll outfit. Veel vetkuiven, petty coats, hoola hoops en suikerspinnen dus! Met 3 fantastische rock&roll bandjes waaronder de fameuze Amerikaanse Johnny Cash coverband “Church of Cash” en een compleet ingerichte American Diner wordt dit een feest uit duizenden. Marloes, Mike, Daan en Thomas (tesamen de voltallige organisatie van Hendrick’s Fest) gaan werkelijk all the way om dit feest tot grote hoogte te doen uitsteken. VINTAGE ROCK&ROLL FEST, nu al het feest van het jaar!

Zondag de 31e maken we het weekend compleet met een LEGANDARY SPRING BOCK&BLUES feest. Verwacht een keur aan frisse en verrassende Lente bieren, zoals je tot nu toe gewend bent van voorgaande edities van Hendrick’s Fest, het enige speciaal bier festival van Alphen. Uiteraard kun je ook  Muzikaal gezien duiken we deze zondag volop in de blues met als openingsact de opzwepende Chicago blues van LITTLE BOOGIE BOY met als frontman de Oer-Hollandse Hein Meier die inmiddels ook internationaal aanzien heeft gekweekt. Niemand minder dan Mike Schuurman sluit dit feest af met een spetterend eerbetoon aan de legendarische bluesheld Stevie Ray Vaughan. Samen met zijn 2 muziekmaatjes Joost van Veen en Piet Wittebol wordt nieuw leven geblazen in de band SCUTTLE BUTTIN. Deze SRV coverband was 15 jaar geleden nog een veel geboekte act in het bluescircuit, hoog tijd om oude tijden te doen herleven.

Voor beide feesten zijn slechts een beperkt aantal kaarten, OP=OP.

De online kaartverkoop start vanavond om 19:00 via Alphens.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.