Herfstvakantie van 15 t/m 27 oktober in Archeon

Tijdens de herfstvakantie, 15 t/m 27 oktober, heerst de herfst in Archeon. Terwijl het buiten regent en stormt, wordt er binnen hard gewerkt. Maar er is meer aan de hand, het is een magische en spookachtige tijd in het Middeleeuwse Gravendam.

Heel de stad staat in het teken van Magie en Tovenarij. In de Middeleeuwen was het heel gewoon om naar de Chirurgijn (de dokter) te gaan voor een zalfje of drankje, maar je kon ook een magisch amulet tegen ziekte of ongeluk halen op de markt. Voor hen die een beetje op willen warmen kan men gaan leren zwaardvechten of boogschieten, of je kruipt naast de haard om te leren schrijven met een ganzenveer. In de Romeinse tijd zijn de echte legionairs niet bang voor een beetje kou en aan t eind van de dag zullen de gladiatoren dan ook aantreden voor een spetterend gladiatorengevecht!

Magische Kolen en Erts
26 en 27 oktober staat Archeon in het teken van Kolen, Erts en Staal. Het geluid van de hamer op het aambeeld weerklinkt door heel het park, er worden demonstraties tin- en bronsgieten gegeven en zelfs de houtskool wordt op authentieke wijze gemaakt. Ambachten vol vuur en passie, ideaal voor een herfstdag erop uit!

Griezelen in Archeon
op 18, 19, 25 en 26 oktober is het griezelen geblazen in Archeon. Het park is ’s avonds geopend tot 21.00 uur en begint met een speciale uilenshow in de middeleeuwen. In alle huizen brandt een vuurtje, maar er is iets gruwelijks gebeurd – de rijkste man van de stad is vermoord! Iedereen is verdacht, inclusief de bezoekers van Gravendam. In de Middeleeuwse stad heeft iedereen het er over, de bezoekers zullen zelf op onderzoek uit moeten gaan om de ware toedracht te achterhalen.

Maar ga niet te ver van het pad tijdens deze duistere en magische avonden, want wie weet wat er in het donker schuilt. Bij het flikkerende licht van kaarsen en vuurtjes kunnen bezoekers het Archeon verkennen en ontdekken wat er schuilt in de oude huizen en achter donkere struiken. Leuk voor jong en oud, maar vooral voor hen die zich niet makkelijk bang laten maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Steun de lokale ondernemer

Online shoppen is een groot goed. Je ziet alles op je dooie gemakje op je scherm voorbij komen en het maakt niet uit of het om de hoek of in Verweggistan wordt gemaakt. Je kijkt en vergelijkt. Je zet de nodige kruisjes en trekt je iDeal kaart leeg.

Onderwijs gisteren 16:34

Mondkapjes ruilen voor ijs op het Scala College

Vrijdag was de laatste dag dat leerlingen een mondkapje moesten dragen in de school. Het Scala College in Alphen stond hier op een wel heel leuke manier bij stil.

Advertorial Winkels gisteren 14:30

Kom naar de grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 10 oktober organiseert wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega '87 de grote najaarsproeverij! Proef ruim 30 verschillende wijnen onder begeleiding van vier wijnkenners. Je kan deze middag zelf aangeven welke wijnen je wilt proeven.